Michal Kvasnica
Premium
13. října 2020 • 19:30

Karviná překvapuje. Poradila si se ztrátou opor, našla nové hvězdy?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je poznamená, jejich produktivitu nezalepí, půjdou ke dnu. Po letních odchodech dvorního nahrávače Adriela Ba Louy, bojovníka Ondřeje Lingra či stopera Milana Rundiče zaznívaly směrem ke Karviné právě takové soudy. Nebyly přehnaně pesimistické, protože nahradit nadstandardní ofenzivní čísla je tvrdý oříšek i pro mnohem ambicióznější kluby. Za šest kol se však ukázalo, že Slezané dokázali poskládat mix. A ten pod trenérem Jurajem Jarábkem funguje.



Zisk devíti bodů z úvodních šesti utkání? Jen v premiérové sezoně na tom byl MFK lépe, tehdy Karvinští díky nováčkovskému entuziasmu a vynikajícímu Janu Laštůvkovi v bráně brali dokonce ještě o bodík víc, ročník končili na sympatickém desátém místě. Žádné starosti se záchranou.

Ty přišly až v následujících letech. Nepovedl se start, následovaly chaotické trenérské kolotoče a drama bylo ve Slezsku až do závěrečných minut soutěže. Nyní to vypadá, že útulný zelený stadionek zažije konečně klidný průběh soutěže.

Co za tím stojí?

V první řadě koncepce, kterou sportovní ředitel Lubomír Vlk spolu s koučem Jurajem Jarábkem v létě nastavil. Přesněji: sázka na česko-slovenské jádro. Až na něj se nabalují cizinci s nadstavbou, ne naopak, jako tomu bylo v minulosti, kdy se

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud