Jan Malý
Premium
19. října 2020 • 14:00

Teplický šéf Šedlbauer: Vedení FAČR musí skončit. Snad se rozplete celá síť

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení asociace kritizoval dlouhodobě, upozorňoval na nedůvěryhodnost a podezřelé praktiky v českém fotbale, nebál se vymezit proti svazovému místopředsedovi Romanu Berbrovi, který je společně s dalšími třemi lidmi po páteční policejní razii ve vazbě. Zadostiučinění ale u šéfa Teplic Pavla Šedlbauera nečekejte. „Chci, aby se dal fotbal definitivně na jinou cestu,“ říká Šedlbauer v rozhovoru pro iSport Premium. Volá po pádu celého vedení asociace.



Rozsáhlá kauza kolem místopředsedy FAČR Romana Berbra, která od pátku drtí český fotbal, je podle předsedy představenstva Teplic Pavla Šedlbauera nadějí na očistu. Nutný předpoklad? Podle něj konec šéfa asociace Martina Malíka a celého jejího vedení.

Překvapuje vás vůbec, co se v pátek stalo?
„Překvapilo mě to, že se to stalo. Ovšem proč se to stalo, mě nepřekvapuje. Podobné informace jsem měl, svým způsobem jsem na to dlouhodobě upozorňoval, ale neměl jsem žádné důkazy v ruce. Obvinění, o kterých se nyní mluví, by de facto potvrzovala, že to tak je. Dokonce je možná ještě hůř, než jsme si všichni mysleli. Ale uvidíme, až se rozjede vyšetřování.“

Zaskočilo vás, jak je celá kauza rozsáhlá a kolik lidí zasáhla?
„Doufám, že je to jen začátek a že se rozplete celá ta síť. Myslím, že by se mohlo vyšetřovat daleko větší množství lidí, celý fotbal je prosáklý. Nedělám si iluze, nemyslím si, že se to bude týkat jen druhé a třetí ligy, ale podle mě i první ligy a dalších nižších soutěží. Ale bavíme se pár dní poté, co razie proběhla. Víme, jak tyhle kauzy dlouho trvají a jak jsou složité. Vidíme to na případu pana Pelty (kauza kolem dotací ve sportu), už vůbec nechci mluvit o našich politicích. Jednoduché to nebude, ale věřím, že paní Bradáčová (šéfka pražského vrchního státního zastupitelství) je velice houževnatá a cílevědomá a že důkazy, které k zadržení vedly, jsou tak vážné, že celý případ nezapadne. Ovšem musí skončit celé vedení FAČR. Jinak to nemá cenu.“

Myslíte si, že lidé ve vedení fotbalové asociace jsou schopni sami od sebe skončit?
„Ne. Myslím, že to reálné není. Ale měl by se vytvořit tlak od klubů, veřejnosti,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud