Jakub Konečný
Premium
19. listopadu 2020 • 11:30

Berbrův postrach ČFL Grimm otočil: „Švejk“ policii řekl i to, co nemusel!

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvůli figuře a vzhledu mu říkají Švejk, rozkazy plnil jako voják, ale moc dobrého na něm není. Rokycanský sudí Tomáš Grimm se jako první ze čtyř zadržených v korupční kauze rozhodl vypovídat, a proto byl propuštěn z vazby. „Položil celou ČFL, policii objasnil systém, jak to v soutěži chodilo,“ řekl deníku Sport dobře informovaný zdroj o muži, který požádal o status spolupracujícího obviněného. Přečtěte si příběh Berbrova kamaráda, který patřil k nechvalně známému  „komandu na černou práci“.



Ještě 14. října Tomáš Grimm připravoval svůj minipivovar a restauraci U Stočesů na provoz v omezeném režimu kvůli vládním opatřením proti koronaviru. „Oprášíme jarní scénář. S rozvozem zdarma nebo možností vyzvednutí od 10.30 do 14 hodin přímo u nás na Rašínově,“ hlásil Rokycanskému deníku.

O dva dny později už měl zcela jiné starosti. Brzy ráno u něj doma totiž zazvonila policie s vážným obviněním z korupce a zpronevěry. Grimm je v celém případu jedna z hlavních ryb, a tak skončil stejně jako Roman Berbr, Roman Rogoz a Michal Káník ve vazbě. Jenže zatímco tři jmenovaní v ní stále sedí, rokycanský rozhodčí je už zpět na svobodě.

Rozhodl se totiž mluvit.

Komando na špinavou práci

„Položil celou ČFL, policii objasnil systém, jak to v soutěži chodilo,“ sdělil deníku Sport dobře informovaný zdroj. „Řekl úplně všechno, i 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud