Radek Špryňar
Premium
5. února 2021 • 15:10

Chybující sudí Denev: Mizerný produkt špatného systému. Kde je problém?

Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vrší jeden malér za druhým. V úterý sudí Alex Denev mizerným výkonem zničil dohrávku Mladé Boleslavi s Olomoucí (1:1). V šesté minutě nevyloučil za surovou hru Marka Matějovského, neodpískal pokutový kop po faulu domácího Tomáše Malínského na Martina Sladkého. O dva dny dříve z pozice videorozhodčího jen přihlížel konání slávistického Jana Bořila, který loktem trefil do obličeje Vladimira Jovoviče. Triviálních chyb se dopustil i v předchozích kolech. V tom dvanáctém měl vyloučit Ladislava Krejčího ze Sparty za zákeřný loket do hlavy Tomáše Solila, jenže tak učinil až na základě doporučení VAR...



Proč tolik průšvihů?

Ve fotbalovém zákulisí se má za to, že třicetiletý rozhodčí z Jihlavy je mizerným produktem špatně nastaveného systému svazové výchovy sudích. Volně přeloženo, do elitní kategorie rozhodčích se dostal příliš rychle a nemá v ní, co dělat.  

Ve FORTUNA:LIZE se poprvé objevil v ročníku 2019/20. V listopadu byl nominován na utkání mezi Olomoucí a Libercem. Zápas zvládl na výbornou, přístup a výkon nového sudího si pochvalovali všichni aktéři utkání. V pravidelné rubrice Zlatá píšťalka deníku Sport byl Alex Denev vyhodnocen premiantem kola, obdržel excelentní známku devět.  „Delegace a samotný zápas pro mě byly upřímně velkým překvapením, něco jako blesk z čistého nebe. Musím říct, že delegaci na utkání FORTUNA:LIGY jsem po pár zápasech v druhé lize opravdu nečekal,“ překvapeně říkal v rozhovoru pro MF Dnes.

Do té doby totiž Denev odpískal jen osm zápasů ve druhé lize. Jenže během

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud