25. února 2021 • 14:54

Konec Tribuny štafle! Nechoďte, žádají Bohemians. Policie reaguje na udání

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to fenomén, který zajistil fanouškům vršovického fotbalového klubu slávu daleko za hranicemi Prahy i republiky. Ale zároveň i švejkovina obcházející protiepidemická nařízení. Takzvaná Tribuna štafle, kde fanoušci Bohemians sledovali ligové zápasy opření o zeď Ďolíčku, končí. Policii došla trpělivost a klub své příznivce žádá, aby v sobotu na zápas s Českými Budějovicemi nechodili.



„Bohužel jsme byli informováni, že tolerance Policie ČR a Městské policie Praha v této záležitosti nebude pokračovat. S lítostí vám doporučujeme, abyste  v sobotu ke stadionu nechodili,“ píše se v doporučení na webu „klokanů“.

Klub fanoušky prosí, aby mu odepřeli podporu, která pomáhala nejen na hřišti od loňského jarního restartu FORTUNA:LIGY, ale také potvrzovala, že patří mezi nejzapálenější a nejvěrnější příznivce v republice.

Proč? Velkou měrou za tím zřejmě stojí udání adresovaná během posledního utkání s Olomoucí na linku 158.

Policie sice byla vůči srdcařům jinak přátelská, ale teď musí konat. Zároveň stále platí nařízení mimo jiné omezující volný pohyb osob i v denních hodinách, až na výjimky, mezi které stání na štaflích opřených o zeď fotbalového stadionu nepatří.

Nutno dodat, že fanoušci si s dalšími opatřeními a doporučeními, například nošením roušek, dodržováním rozestupů a zakazu pití alkoholu na veřejnosti příliš hlavu nelámali.

Fanoušci Bohemians si zvykli sledovat zápasy ze štaflí, policii došla trpělivost
Fanoušci Bohemians si zvykli sledovat zápasy ze štaflí, policii došla trpělivost

Tribuna štafle ale v posledních měsících výrazně ukázala na touhu fanoušků vidět fotbal a podporovat svůj tým.

„Je to fantastický. To jsou fanoušci, které nám může závidět celá liga. Mají moje velké uznání a myslím, že i do hráčů. Vydržet tam 90 minut plus přestávka v tomhle počasí, to je neuvěřitelný,“ vysekl jim poklonu po mrazivém a prosněženém zápas s Brnem trenér Luděk Klusáček. 

Stejně natěšeně sledovaly v úterý desítky příznivců Baníku v Ostravě pohárový zápas s Třincem přes plot tréninkového areálu. Zlín zase fans podporovali ze stráně za jejich „Letnou.“ A i tam už zasahovala policie.

Fotograf ČTK Roman Vondrouš získal za snímky diváků nad vršovickou zdí mezinárodní cenu, teď však hrozí, že by příště mohl nafotit spíše konflikt s ozbrojenými složkami.

„Klub je od samého začátku fenoménu štaflí za tuto aktivitu nesmírně rád. Přináší nám to podporu přímo při utkání i nevídaný mediální dosah a pozitivní reklamu. Avšak dodržování mimořádných opatření nouzového stavu České republiky musí zůstat nadřazeno zájmu klubu a fanoušků, byť si o jejich smysluplnosti může každý myslet své,“ píší Bohemians. „Štaflaři“ ale zápasu přihlíželi z prostoru mimo areál stadionu. Záleží tedy hlavně na nich, zda doporučení uposlechnou.

Bohemians Praha 1905 Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud