Jakub Konečný
7. března 2021 • 05:00

Co ukázala Plzeň: JDB i nešťastný Hubníkův návrat. A za týden Sparta

Vstoupit do diskuse
8
  • Plzeňští fotbalisté si poradili s Olomoucí, co tým v zápase předvedl?Plzeňští fotbalisté si poradili s Olomoucí, co tým v zápase předvedl?FOTO: Koláž iSport.cz, Michal Beránek

    V tabulce FORTUNA:LIGY je sice Plzeň stále šestá, ale odstup na pohárové příčky snižuje. Třetí ligová výhra v řadě, o které proti Olomouci rozhodl svým osvědčeným způsobem Jean-David Beauguel, přišla Viktorii náramně vhod. Už příští sobotu se totiž představí na Spartě. Co zajímavého generálka proti Sigmě přinesla?

  • Látalovo déjà vu

    Marně Radoslav Látal své hráče nabádal, jak mají Jeana-Davida Beauguela bránit. Francouzský útočník se prosadil stejným trikem jako před týdnem v Brně. Obtočil se kolem stopera a bez okolků zavěsil.  „Odehráli jsme solidní zápas, ale bohužel jsme se dopustili jedné chyby, Beauguela jsme špatně pokryli. Přitom jsme věděli, že stejný gól dal Zbrojovce,“ litoval Látal. „Hubník s Poulolem ho měli mít mezi sebou, jenže oba stáli za ním a on rozhodl.“

    Plzeň - Olomouc: Mihálika fantasticky vychytal Mandous, Beaugel nedosáhl na míč
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Faltův první bod

    Jelikož mu podíl na vlastní brance Patrizia Stronatiho při výhře v Ostravě (0:2) statistici nijak neevidují, vězela u jména Šimona Falty v kolonce produktivity po sedmi startech za Viktorii stále tísnivá nula. To již neplatí, asistenci na rozhodující gól Jeana-Davida Beauguela už zimní posile za dva miliony korun nikdo neodpáře. Chytře a rychle rozehraný aut Faltovy bývalé spoluhráče zastihl nepřipravené a dokonale je zaskočil.

    Guľa po výhře: Dobrá práce, Beauguel je velmi pracovitý
    Video se připravuje ...

  • Další čisté konto

    Stejně důležitá jako trefa Jeana-Davida Beauguela byla v utkání s Olomoucí i pevná obrana, která stejně jako v Brně neinkasovala. „Naše defenziva odvedla velmi solidní výkon, vzadu jsme to uhráli na nulu. Byli jsme sourodí, kompaktní a zabezpečovali jsme se,“ pochvaloval si Adrian Guľa. „Naše mužstvo má takovou kvalitu, že čisté konto v podstatě garantuje vítězství, i když jsme na počet šancí nebyli tolik produktivní a mohli jsme zápas rozhodnout dříve.“

    Plzeň - Olomouc: Zabijácká Beauguelova otočka otevírá skóre, 1:0!
    Video se připravuje ...

  • Hubníkův hořký comeback

    Před zápasem se při setkání kapitánů na Jakuba Brabce, svého bývalého spoluhráče, ještě smál. Ale po závěrečném hvizdu už Roman Hubník příliš dobrou náladu neměl. Sigma opět prohrála, navíc gólem, na kterém měl zkušený stoper Hanáků podíl, střelu Jeana-Davida Beauguela totiž lehce štrejchl. „Dostal se zpoza Poulola, chtěl jsem blokovat střelu, bohužel jsem to tečoval Mandymu do rukavic a míč skončil v bráně… Byl to hodně nešťastný gól,“ litoval šestatřicetiletý veterán.

    Hubník proti Plzni: Byl tam chtíč. Přijít do jiné kabiny bylo zvláštní
    Video se připravuje ...

  • A za týden Sparta

    Po špatném vstupu do jara se vicemistr podle všeho zmátořil, naplno bodoval už třikrát za sebou, což ve FORTUNA: LIZE zvládl zatím jen jednou – před šesti měsíci. Když se k tomu přičte úterní postup přes druholigový Hradec Králové do čtvrtfinále MOL Cupu, prožívá Viktoria možná nejpovedenější fázi celé sezony. To se před zápasem na Letné určitě hodí. „Jsem velmi šťastný za tým! Před utkáním na Spartě pro nás bylo důležité dnes doma vyhrát,“ přiznal Jean-David Beauguel.

    SESTŘIH: Plzeň - Olomouc 1:0. Vydřené vítězství vystřelil Beauguel
    Video se připravuje ...

  • Plzeňští fotbalisté slaví branku Jeana-Davida Beauguela v utkání s Olomouví
    Plzeňští fotbalisté slaví branku Jeana-Davida Beauguela v utkání s Olomouví

Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud