18. března 2021 • 14:25

Rád bych chodil s Dinem častěji na pivo, říká Rosický ve filmu o Kollerovi

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po české krajině – kvůli covidu zatím jenom po té české – jezdí filmový štáb. Proti němu usedají na židli fotbalové persony a vyprávějí. O kom, o čem? O Janu Kollerovi a svém vztahu k němu. Vzniká totiž filmový dokument Jan Koller – Příběh neobyčejného kluka. Promluví v něm i Tomáš Rosický, na kterého si autor a režisér filmu Petr Větrovský nachystal třiatřicet otázek.



„Honzu jsem poprvé zaregistroval, když hrál tady za Spartu, protože nastupoval v pravděpodobně nejvyšším duu útočníků na světě. Koller, Lokvenc,“ vzpomíná v teaseru nazvaném Sparťani současný sportovní ředitel letenského klubu, který s hlavní postavou filmu strávil dlouhé roky v národním týmu a bundesligovém Dortmundu.

Další zastávka je v Obořišti, kde vypráví Jozef Chovanec. Muž, který s Kollerem hrál ve Spartě a který mu poslal první pozvánku do reprezentačního áčka. „Láďa Kára s panem Hladíkem mi tehdy říkali, že udělali k sobě do béčka Sparty zajímavého kluka ze Smetanovy Lhoty,“ popisuje svou první vzpomínku. Chovanec tou dobou určitě netuší, že řeč je o příštím rekordmanovi v počtu reprezentačních gólů.

VIDEO: Ukázka z filmu ZDE<<<

Ve filmu promluví také Tomáš Požár, spoluhráč ze Sparty a Kollerův velký kamarád. „Chtěl bych, aby snímek vidělo strašně moc lidí, protože ten příběh je velmi nevšední. Ať lidi a kluky inspiruje,“ přeje si.

Zdeněk Grygera připomíná, že Koller se vždy hlásil ke Smetanově Lhotě, kde vyrůstal. „Byla u něj na prvním místě. Cítili jsme, že ho to tam táhne. Jeho příběh, to je pohádka.“

Ve filmu toho každý ze sparťanů vypráví mnohem více. Co přesně, bude k vidění v únoru 2022. K tomuto datu se chystá premiéra, pokud se do cesty nepostaví koronavirové komplikace. Herců ve vedlejších rolích bude mnohem více. Promluvit by měli také Karel Brückner, Pavel Nedvěd, Vladimír Šmicer, Tomáš Galásek či zahraniční persony Matthias Sammer, Dedé, Amoroso. Zavzpomínají také Kollerovi nejbližší – táta a bratr, přátelé, dcery Hedvika a Kateřina a možná také bývalá manželka Hedvika.

„Přistupujeme k tomu pečlivě, chceme, aby za to výsledek stál,“ říká Jan Koller.

Co už nyní, s předstihem, vzkazuje parťákovi Tomáš Rosický? „Ať je hodně zdravej. A abychom spolu častěji zašli na pivo!“ 

Chystá se film o Janu Kollerovi. Podívejte se na ukázku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud