29. března 2021 • 04:40

Seriál Po stopách Simy, 2. díl. Jak žil senegalský objev na jihočeské vesnici

Autor: šf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vřesce. Nenápadná vesnička nějakých devět kilometrů od Tábora. Právě tady se odehrává druhý díl seriálu z produkce serveru iSport.cz Po stopách Abdallaha Simy, který popisuje cestu senegalského útočníka do Slavie, kde se z neznámého hráče v pouhých devatenácti letech stala superstar české ligy. Ve Vřescích loni na jaře Sima necelé dva měsíce bydlel a poznal kouzlo (jiho)českého venkova se slepicemi a králíky. A tam se také odehrála slavná scéna, kdy v době karantény trénoval na plácku v zahradě u domu a penzionu, které vlastní bývalý fotbalista a trenér Stanislav Dvořák.



Po silnici z tábora na severovýchod, za cedulí doleva. Zastavit na návsi s kapličkou. Dvořák už otvírá vrata svého království, kde zkraje loňského roku přivítal i Simu. Stejně jako další hráče Táborska, které k němu už nějakou dobu klub posílá, aby je ubytoval. „Byl skromný a všechno dělal poctivě,“ popisuje Simu výřečný muž, jenž coby kouč v žácích Tábora cepoval i jednoho šikovného záložníka, nějakého Jana Šimáka...

Není divu, že když jednou pozoroval Simu zpoza rozlehlé stodoly, jak běhá mezi kužely, nedalo mu to a vyrazil mu pomoct. A tak vznikly kouzelné záběry, které zachytil Simův spoluhráč a záložník Táborska Patrik Schramhauser a pověsil na Twitter. Teď Dvořák s videoštábem iSport.cz stojí na stejném místě a vzpomíná, jak si krátce před sedmdesátkou kopal s budoucí hvězdou za stamiliony korun. Nejvíc mu to vytanulo na mysli, když dal Sima gól parádní gól z dálky levačkou ve Zlíně. „Já jsem mu ji vycvičil. V těchle pantoflích!“ chechtá se.

Ve druhém díle seriálu Po stopách Abdallaha Simy projdete se Stanislavem Dvořákem krok za krokem všechna místa, kde Sima trávil svůj čas, a nahlédnete i do pokoje, kde bydlel.

V prvním ze tří dílů seriálu se díky trenéru Miloslavu Brožkovi a výkonnému řediteli Josefu Holubovi detailně seznámíte s okolnostmi Simova příchodu do Táborska z francouzského Evianu.

Velký příběh Simova příchodu do Česka a přestupu do Slavie i podrobný rozbor jeho fotbalových schopností od Vernera Ličky si můžete přečíst ve Sport Magazínu.

Ubytovna, kde přespával Abdalláh Sima během svých českých začátků v Táborsku
Ubytovna, kde přespával Abdalláh Sima během svých českých začátků v Táborsku

Po stopách Abdallaha Simy, 1. díl: Sluníčkový úkaz v Táboře
Video se připravuje ...

SPORT MAGAZÍN MŮŽETE ZAKOUPIT NA IKIOSEK.CZ>>>

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud