11. dubna 2021 • 21:20

Oslavy Slavie: připojili se Souček i Coufal, Řehák škádlil kapesníkem

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
38
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká podpora do posledních minut před derby a následně velké oslavy po něm. Fotbalistům Slavie na dálku držely palce jejich bývalé hvězdy Tomáš Souček a Vladimír Coufal. Oba jen pár minut po vítězství West Hamu nad Leicesterem oblékli sešívané dresy a poslali zdravici do Edenu: „Věříme, že to dáte!" Po výhře 2:0 si s bývalými spoluhráči užili oslavy pomocí mobilního telefonu. 



Slavia porazila Spartu 2:0, titul má skoro jistý a na hrací ploše v Edenu, jejíž středový kruh byl ozdobený hvězdou, si "sešívaní" užívali oslavy. A stejně jako v Leicesteru nebyli sami, na dálku se k nim přes mobilní aplikaci opět připojili Tomáš Souček a Vladimír Coufal, kterým během pár hodin přibyl další důvod k radosti. 

Sparťané už tou dobou zmizeli do kabin. Šance vyhrát derby a zdramatizovat boj v tabulce byl pryč. Sůl do ran jim přisypával slávistický asistent Pavel Řehák, po hrací ploše totiž poskakoval s bílým kapesníkem. Dost možná se stejným, jako má na ikonické fotce, kterou fanoušci obhájců titulu na sociálních sítích škádlí své rivaly. 

Fotbalisté Slavie oslavují po výhře v derby nad Spartou
Fotbalisté Slavie oslavují po výhře v derby nad Spartou

Znovu se potvrdilo, že Souček s Coufalem na bývalý klub nezapomínají. Ani ve chvíli, kdy útočí na ty nejvyšší příčky v Premier League. Sotva se stihli po odpolední výhře nad Leicesterem osprchovat, už byli zpátky u hřiště Olympijského stadionu v Londýně, tentokrát v červenobílých dresech s hvězdou.

„Ahoj kluci, hráči, fanoušci. My máme teďka po zápase a hrozně se těšíme domů, až budeme koukat na vás,“ vzkázal do Prahy Souček necelou hodinu před výkopem derby se Spartou.

Proti Leicesteru oba zaznamenali gólovou asistenci. Souček na vítězný gól Jarroda Bowena, Coufal na první trefu Jesse Lingarda. V závěru ale museli bránit vítězství 3:2. „Užijte si zápas. My jsme dneska svoji šichtu zvládli, tak doufám, že je taky smáznete, ale budete to mít pohodlnější než my. Držte se a budem fandit. Spolu pro třetí titul,“ vykřikl do kamery bek Coufal.

I když už Eden dlouho není jejich domácím stadionem, mají ke klubu, odkud vyrazili do světa, velmi silné pouto. Dokazuje to nejen zdravice, ale i nedávné přivítání Součka, jenž na bývalé parťáky čekal na londýnském letišti před soubojem Evropské ligy s Arsenalem.

A v Praze se Slavii podpora hodila. Derby hrála samozřejmě bez diváků, ale i bez několika opor. Chyběli Abdallah Sima, Peter Olayinka, David Hovorka, Ondřej Kúdela a Simon Deli. Nakonec pro červenobílé dopadlo všechno na výbornou a slavit se mohlo i v Londýně.

SESTŘIH: Slavia - Sparta 2:0. Velký krok za titulem, rozhodl Holeš
Video se připravuje ...

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
38

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud