Jakub Dvořák
Premium
12. dubna 2021 • 11:40

Kopecký: Spartě chybí hroťák, Hložek jím není. Trpišovský půjde do ciziny

Vstoupit do diskuse
19
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že je rozhodnuto, o tom už téměř nikdo nepochybuje. Slavia mašíruje za třetím mistrovským titulem v řadě a trenér Jindřich Trpišovský s největší pravděpodobností stanoví nový rekord samostatné české ligy. I expert iSport.cz Ivan Kopecký přikyvuje. „Když jsem ho učil, byl tichý, nevyčníval. Neřekli byste, že z něj jednou bude nejlepší trenér v republice. Dnes tvrdím, že příští sezona může být jeho rozlučkovou. Půjde do ciziny,“ myslí si někdejší kouč.



Je i podle vás o titulu předčasně rozhodnuto?
„Jednoznačně. Jsem o tom přesvědčený již nějaký čas. Už někdy v únoru jsem tvrdil, že Slavia do konce ligy ani neprohraje. Co je však zajímavé, jakým způsobem slávisté derby zvládli. Když jsem viděl sestavu, ve které trenér Trpišovský udělal snad pět změn oproti Arsenalu, říkal jsem si, že to je velký risk. A v prvním poločase se to potvrdilo i na hřišti. Sparta byla lepší a měla více šancí. Jenže pak se šťastně trefil Holeš a jeho gól změnil celé utkání.“

SESTŘIH: Slavia - Sparta 2:0. Velký krok za titulem, rozhodl Holeš
Video se připravuje ...

Kdo chyboval při Holešově brance? Byl to brankář Florin Nita špatným odkopem, nebo poziční propadnutí několika sparťanů?
„Možná, že mi spousta lidí nedá za pravdu, ale podle mého názoru by Holešovu střelu Kolář chytil. O tom jsem přesvědčený – byl by víc z branky a je vyšší než Nita. Vždyť to byla střela zpoza vápna, sice přes hráče, ale nebyla nechytatelná. Špičkový gólman ji musí mít. Druhá věc je, že pozdě a skoro vůbec nevystoupil Čelůstka. Jakmile se hráč dostane na vápně ke střele, tedy z velmi nebezpečného prostoru, okamžitě ho musíte zblokovat. Že propadli Krejčí s Hanckem při narážečce, to se stane. To bych jim tolik nevyčítal.“

Prodali slávističtí hráči širšího kádru zkušenosti z posledních sezon, které nabrali v Evropě?
„Změn bylo fakt mnoho a hráči se místy hledali. Především pravá strana Masopust, Oscar byla do defenzivy slabší a sparťané tudy přecházeli do útoku. Jenže se ukázalo, jak širokým kádrem Slavia na české poměry disponuje. Dá se říci, že vyhrála derby i s širším okruhem hráčů, ne tím nejlepším. Nehráli Olayinka, Sima, Bah či Kúdela, kteří patří do základu. Sparta tak široký tým nemá a od „sešívaných“ dostala lekci v tom, jak si tým postavit.“

Fotbalisté Slavie oslavují po výhře v derby nad Spartou
Fotbalisté Slavie oslavují po výhře v derby nad Spartou

Při odchodech Tomáše Součka a Vladimíra Coufala se zdálo, že Slavii čeká menší útlum. Jenže trenéři stejně našli nové opory a tým válí dál. Čím si vysvětlujete?
„Myslel jsem si to taky a pak vidím, jak je náhradník Kačaraba jedním z nejlepších hráčů v derby. Nebyl zcela nejlepší, to byl na plné čáře zase Provod.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
19

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud