20. dubna 2021 • 00:15

Nové ceny slávistů: Sima prolomil hranici, Provod za čtyřnásobek

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
25
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jízda pražské Slavie Evropskou ligou i výkony jejích hráčů v reprezentaci se pořádně podepsaly na cenovkách sešívaných! V nejnovější aktualizaci specializovaného serveru Transfermarkt se hodnota kádru českého mistra poprvé dostala přes dvě miliardy korun. Největší kus z koláče zabírá Abdallah Sima, jehož hodnota je 11 milionů euro (285 milionů korun), ale zdaleka není sám, za koho by musel případný zájemce vytáhnout pořádný balík.



„Není to jednoduchá doba, ale navýšení hodnoty hráčů Slavie na Transfermarketu o 15 milionů euro na 77 milionů euro určitě nezarmoutí,“ slaví na Twitteru Jaroslav Tvrdík. A po těžkém dni plné těžkých zpráv o Super League, která by českou špičku ekonomicky určitě zasáhla, má proč.

Nejdražším hráčem červenobílých je senegalský klenot Abdallah Sima, který zvyšuje náskok. S cenou 11 milionů eur (285 milionů korun) se stal nejcennějším hráčem klubu za dobu existence serveru, Tomáš Souček do West Hamu odcházel s hodnotou 10 milionů eur.

Cena druhého v pořadí, gólmana Ondřeje Koláře, 7,5 milionu eur, se od poslední aktualizace na konci prosince 2020 nezměnila. Třetí je Peter Olayinka, který nově stojí o milion víc než v prosinci (7 milionů eur) a Nicolae Stanciu, jehož cena vzrostla ze 4,5 na 6 milionů eur a začíná atakovat hodnotu, kterou měl před lety v Anderlechtu.

Na jeho úrovni se začínají srocovat mladší komety. Fantastické výkony Lukáše Provoda v klubu i reprezentaci vytáhly za čtyři měsíce jeho cenu na čtyřnásobek. O Vánocích stál 1,5 milionu eur, nyní 6, stejně jako Stanciu. Stejně na tom je i mladý stoper David Zima, za kterého si musí zájemci připravit dvojnásobek toho, co před jeho dvacátými narozeninami.

Z elitní sešívané sedmičky drobně klesla cena jen Simonovi Delimu, který je v Edenu na hostování z Brugg.

Nová celková hodnota Slavie podle specializovaného serveru je 77,9 milionů eur. Při současném kurzu se tak cenovka obhajujících mistrů v přepočtu poprvé vyšplhala přes dvě miliardy korun. V české konkurenci sešívaní zvyšují náskok, kádr druhé Sparty stojí v součtu 45 milionů eur – 1 miliarda a 160 milionů. Nejdražším hráčem ligy zůstává Adam Hložek, jeho cena 12 milionů eur ale zůstala bez aktualizace. 

Nejdražší hráči Slavie

(Podle Transfermarkt.com)

Jméno Cena v eurech Cena v korunách
Abdallah Sima 11 milionů 285,34 milionu
Ondřej Kolář 7,5 milionu 194,55 milionu
Peter Olayinka 7 milionů 181,58 milionu
Nicolae Stanciu 6 milionů 155,64 milionu
David Zima 6 milionů 155,64 milionu
Lukáš Provod 6 milionů 155,64 milionu

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
25

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud