Jan Vacek
Premium
7. května 2021 • 04:50

ANALÝZA rezignované Sparty: Přiznaná dominance. Ale soupeře…

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
17
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve fotbale vás může potkat řada trablů. Propad aktuální formy, odvrácená strana štěstěny, nedostatečná kvalita. Tohle všechno do sportovního světa patří, v různých formách pro to lze mít pochopení. Jedna věc se vám ovšem na nejvyšší úrovni za žádnou cenu stát nemůže: nesmíte ztratit víru ve vlastní sílu, ve vlastní schopnosti. Právě to se ovšem ve středečním derby (minimálně na první pohled) Spartě stalo. A logicky to mělo negativní odezvu u fanoušků Letenských.



O tom, na jakém břehu Vltavy se momentálně kumuluje větší fotbalová síla, se přitom není třeba bavit. Všichni to ostatně mohli vidět v posledních čtrnácti utkáních, tedy po dobu takřka pěti let.

Ve středu večer to nebyla výjimka. Slavia v semifinále MOL Cupu uspěla na Letné přesvědčivě 3:0, v domovině rivala číslo jedna vyhrála rozdílem třídy už potřetí za sebou. Ovšem pozor, domácí rozhodně nelze vinit z toho, že by šli do bitvy se stigmatem poraženého. To vůbec ne.

Naopak, stejně jako v dubnovém derby v Edenu byli rudí prvních dvacet minut dokonce lepší. Nažhavenější, hladovější. A také určitě nebezpečnější směrem do ofenzivy. Štěkot ovšem v gólové kousnutí nepřetavili, ostatně jako tehdy v Sinobo Stadium při porážce 0:2.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
17

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud