Jan Podroužek
Premium
19. května 2021 • 05:00

Sima do Anglie: Zádrhel. Vysvětlujeme, co a jak může přestup zkomplikovat

Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořád se spekuluje, jak ho vábí zájemci z Premier League, jenže má do téhle soutěže vůbec Abdallah Sima otevřené dveře? Podmínky pro udělení pracovního povolení prošly od výstupu Velké Británie z Evropské unie změnami, ty ještě víc zvýhodňují reprezentanty a hráče z top lig, ale co senegalský mladík? Teď by povolení získat nemusel, chyběly by mu k němu totiž tři body…



Jestli se rozhoupe West Ham, nebo třeba Crystal Palace, o jehož zájmu informoval v pondělí večer novinář Fabrizio Romano, ještě neznamená, že Abdallah Sima si bude moct za svůj případný nový tým zahrát. Je pravděpodobné, že by totiž u úřadů neprošla žádost o pracovní povolení, byť jeho manažer Daniel Chrysostome se prý tohoto administrativního hrbolku nebojí.

Podmínky pro udělení povolení prošly od začátku letošního roku, tedy od výstupu Velké Británie z Evropské unie, změnami, přičemž mladého slávisty se nemusí dotknout příliš pozitivně. Zvýhodňují totiž především hráče, kteří pravidelně reprezentují, nebo kteří hrají v top evropských ligách. A nově se k nim přidaly i soutěže v Jižní Americe, kde na „bodové“ síle získala třeba tamější obdoba Ligy mistrů Copa Libertadores, případně i brazilská a argentinská liga.

Jak se to počítá?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud