Jakub Konečný
22. května 2021 • 12:22

Bez práce jen dva týdny? Guľa má po konci v Plzni už tři nabídky

Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plány na odpočinek po hořkém konci plzeňského angažmá vezmou v případě Adriana Guľy zřejmě rychle za své. „Má jednu nabídku z Polska a dvě ze slovenské ligy,“ řekl redakci iSport.cz dobře informovaný zdroj, podle kterého jde o Jagiellonii Bialystok, Dunajskou Stredu a další nejmenovaný klub.



Před třinácti dny skončila jeho plzeňská mise po šokující domácí remíze s Příbramí (3:3). Hned po zápase se vedení Viktorie dohodlo s Adrianem Guľou na předčasném ukončení smlouvy, za které mu náleží odstupné ve výši devíti měsíčních platů v celkové výši pět milionů korun.

Bez angažmá však pětačtyřicetiletý kouč patrně dlouho nezůstane. Krouží kolem něj totiž Jagiellonia Bialystok, devátým tým polské Ekstraklasy, a DAC Dunajská Streda, která obsadí ve slovenské Fortuna lize druhé místo.

„Se zástupci obou týmů se už Guľa sešel, navíc má ještě jednu slovenskou nabídku,“ sdělil redakci iSport.cz nejmenovaný zdroj. 

Guľa na lavičce Viktorie vydržel necelých sedmnáct měsíců. V minulé sezoně dovedl tým na druhé místo ve FORTUNA:LIZE a do semifinále MOL Cupu. Nyní zanechal tým v lize pátý a postoupil s ním do finále domácího poháru.

Jeho nástupce Michal Bílek zatím Plzeň nezvedl. Po těžkých prohrách na Spartě (1:3) a na hřišti Pardubic (0:3) nezvládl ve čtvrtek ani finále MOL Cupu proti Slavii (0:1), z něhož si červenomodří mohli zajistit účast v kvalifikaci Evropské ligy. Teď už jim zbývá jen naděje na druhé předkolo Konferenční ligy, kvůli níž potřebují v posledních dvou kolech FORTUNA:LIGY uhájit pátou příčku.

Vstoupit do diskuse
15

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud