26. května 2021 • 14:00

Liga očima fans: Nejhorší Baník pod Smetanou. Je 2. místo vůbec výhra?

Autor: šf, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
5
  • Video se připravuje ...

    FORTUNA:LIGA jde do finále, o uplynulém víkendu se odehrálo předposlední 33. kolo. To definitivně rozhodlo o sestupu Příbrami i o druhém místě Sparty. Tým trenéra Pavla Vrby si ho zajistil výhrou nad Bohemians (2:1), podle fanouška Letenských by ale s druhou příčkou mužstvo nemělo být příliš spokojené. Slavia v obměněné sestavě remizovala v Jablonci 1:1 a Plzeň si jasně poradila s Baníkem. Jak výkony předních českých týmů viděli jejich příznivci?

  • SLAVIA PRAHA

    Pojďme v Edenu oslavit double

    V prvním ze dvou posledních zápasů čekal Slavii ve finále domácího poháru souboj s plzeňskou Viktorkou. Jen jako poznámku uvedu, že mně nepřipadne, že by FAČR nějak pohár řešil. Propagace a informovanost mizivá, termín čtvrtek 17.00 taky nic moc. Ale to už je obehraná písnička. Myslím, že by si pohár, jehož vítěz jde do Evropy, zasloužil mnohem víc.

    Nicméně k zápasu jako takovému: Plzeň byla v první půli lepším týmem, to se musí uznat, ale konečný výsledek 1:0 pro Slavii prostě ukázal, kdo je tady lepší. Plzeň sice hrála v deseti lidech po správně udělené druhé žluté kartě, která se logicky proměnila v červenou, a díky tomu musel Milan Havel opustit hřiště. Upřímně, kolikrát mi nepřipadá, že by to byla nějaká výhoda. MOL Cup tedy vyhrál ten lepší a rozhodně hezčí tým. Slávisté tak mají další double!

    Následoval remízový zápas v Jablonci, kde příjemně překvapil Daniel Samek, který se po zásluze dostal do sestavy kola F:L. Tak teď oslavit v sobotu oba poháry na stadionu!

    DAVID OCETNÍK. 43 LET, AREA 114

    SESTŘIH: Jablonec - Slavia 1:1. Neporazitelnost trvá, trefili se Doležal a Lingr
    Video se připravuje ...

  • VIKTORIA PLZEŇ

    Lepší zítřky od další sezony

    Poslední dva zápasy mi drobet zvedly náladu. Ve finále poháru jsem čekal od slátanců mazec a náš průšvih. Dílem naší lepší hry a částečně i jejich slabšího výkonu byl vidět pěkný zápas se špatným koncem pro nás. Nevadí, byl jsem s tím již předem smířen a až tolik to nebolelo. Důležité je, aby se to vzalo za správný konec, hráli mladí jako Matějka a Šulc, zbytek se poddá. Hlavně ty vysavače pokladny by si měly uvědomit, že za to, co předvádí, by měly mít tak maximálně polovic.

    Po neděli už nás zřejmě Konferenční liga nemine. Baník jsme přejeli jako v dobách slávy, a to je dobře. Výkon dobrý, dalo se na to dívat, pochvala. V lepší zítřky věřím od další sezony, hlavně v ochozech. Ale určitě se kvůli tomu nenechám očkovat, to bych byl blázen. Berme to tak, že restart je potřeba, a čím dřív přijde, tím lépe. Hlavně bych rád viděl pěkný fotbal, místo zakopávané na 1:0 ať je to radši 3:2 a má to grády. Čest královně Viktorce, celý COVID z Česka navždy pryč! A vládu ať vezme s sebou!

    KOVI. 53 LET, KOORDINÁTOR DISTRIBUCE

    Plzeň - Baník: Brabec po Buchově rohovém kopu zvyšuje na 2:0!
    Video se připravuje ...

  • SPARTA PRAHA

    Když se radujeme z druhého místa...

    Tak cíl B, jak jsme ho nazvali, tedy udržet druhé místo a zajistit si postup do 2. předkola Ligy mistrů, jsme splnili. Otázka je, jestli je to pro nás vůbec výhra. I trenér Vrba správně podotknul, že je to vůbec nejtěžší cesta, jak se dostat do skupiny. Možní soupeři nejsou určitě top, ale ani z nejlehčích. Ale jak už jsem několikrát říkal, není třeba stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko. Navíc pokud bychom neporazili tyto týmy, co bychom pak dělali při měření sil s opravdovou špičkou.

    Další věc, která mi nejde moc kousat, je, že se radujeme z druhého místa. To o lecčems vypovídá. I s ohledem na posledních několik let. Pořád jsme přece jen Sparta a cíle by měly být jen ty nejvyšší... Zápas na Bohemce, jak už to většinou bývá, moc krásy nepřinesl. Byl to tradičně spíš boj než fotbal, ale ty tři velmi důležité body jsme nakonec přece jen urvali. Opakovaně se mi líbí Karabec. Je šikovný, dobrý na balonu a má překvapivou finální přihrávku. Možná je čas ho začít dávat častěji do základu...

    MICHAL ŠEDIVÝ. 52 LET, OUTDOOR EXPERT

    SESTŘIH: Bohemians - Sparta 1:2. Hosté jdou do Ligy mistrů! Druhé místo pojistil Pavelka
    Video se připravuje ...

  • BANÍK OSTRAVA

    Otřesný výkon bez jediného pozitiva

    V médiích se před zápasem v Plzni objevilo, že jedeme bojovat o teoretickou šanci dostat se do evropských pohárů. Naději na účast v nich už většina fanoušků ztratila po podzimu, ale byl jsem zvědavý, jak se mančaft v boji s Viktorií popasuje. Asi ani nejčernější sny nemohl naplnit náš otřesný výkon, na kterém nemůžu najít ani jedno malinké pozitivum.

    Vůbec nesouhlasím s trenérovým názorem, že se nám relativně dařil postupný útok. Jedinou pěknou akci předvedli střídající Azevedo se Sorem, jinak jsme byli naprosto odevzdaný tým. Hráli jsme na pět záložníků, z toho tři středové, a vůbec jsme neměli pod kontrolou střed hřiště. Vepředu jsme byli jaloví a vzadu děraví a nedůrazní. Kromě fotbalové kvality chyběla bojovnost a odhodlání se za Baník na hřišti rvát, což byla vždy doména klubu ze Slezska. V neděli to byl jednoznačně nejhorší výkon pod trenérem Smetanou a zároveň jeden z nejhorších v celé sezoně. Mužstvo si může v sobotu proti Karviné udobřit fanoušky konečně přímo na stadionu…

    DAVID LIVEČ. 40 LET, VEDOUCÍ PRODEJE

    SESTŘIH: Plzeň - Baník 4:0. První Bílkova výhra přiblížila Viktorii pohárům
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS PRAHA 1905

    Neporazitelnost končí a kouč zůstává!

    Série bez porážky skončila. V Ďolíčku ji utnula Sparta. Hratelná Sparta. Klokany porazily vlastní individuální nedůslednosti, týmový výkon byl velmi dobrý. Rudí nepřipomínali ani náznakem tým, ze kterého by měl jít strach. Ale jak psal na Twitteru Neobjektivní klokan, tak přece nechceš porazit Spartu doma po takové době před skoroprázdným stadionem a v době, kdy jsou zavřené hospody. Navíc tentokrát se sledování z gauče stalo výhodou, protože Puškyho parádní gól si člověk mohl prohlédnout hned několikrát za sebou. Budu nejspíš trochu kacíř, ale svým způsobem jsem docela rád, že nejdelší série zůstala nejúspěšnější generaci historie.

    Ohromně pozitivní zprávou je setrvání Luďka Klusáčka u mužstva i pro následující ročník. Nedávno jsem před ním smekal klobouk a rád to udělám znovu. Posun mužstva pod jeho taktovkou je zcela zřejmý a moc se těším na následující sezonu, kdy při vhodném doplnění kádru a eliminaci remíz očekávám zelenobílé v soubojích o ještě vyšší patra v tabulce. Klokani bojují!

    VÍT LUKEŠ. 28 LET, ŽIVNOSTNÍK

    Bohemians - Sparta: Přenádherná Puškáčova rána se od břevna odrazila do sítě! 1:1
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud