Jan Vacek
2. června 2021 • 12:50

Další posila pro Spartu! Severskou letku rozšířil levý obránce Höjer

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
20
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Futrování kádru na novou sezonu pokračuje. V úterý Sparta oznámila příchod Jakuba Peška, o čtyřiadvacet hodin později ho následuje Casper Höjer. Za nejlepšího levého obránce dánské ligy poslali Letenští do Aarhusu zhruba 700 tisíc eur (zhruba 18 milionů korun). Ještě před startem přípravy tak rudí vyřešili zřejmě nejožehavější post sestavy.



Posílit pozici levého obránce toužila Sparta už v zimě. Vytipované hráče se ovšem přivést nepovedlo, na jaře se tak na kraji defenzivy točili Dávid Hancko, Matěj Polidar či Matěj Hanousek.

Provizorním řešením je nyní konec. Novou posilou Pražanů se totiž stal levý bek Casper Höjer. Na Letné podepsal tříletý kontrakt, Sparta za něj podle zákulisních zpráv zaplatí zhruba 18 milionů korun.

Rodák z Kodaně v uplynulém ročníku dánské nejvyšší soutěž vstřelil tři branky, k tomu přidal osm asistencí. Stal se tak nejproduktivnějším obráncem soutěže, podle specializovaného serveru Wyscout byl Höjer dokonce nejlepším bekem vůbec.

Šestadvacetiletého fotbalistu zdobí precizní levá noha, velice silný je zejména v podpoře ofenzivy. Navíc může plnit roli exekutora standardních situací. Na levé straně hřiště by mohl vytvořit zbrusu nový tandem právě s Jakubem Peškem a v kabině doplní další hráče ze severu Evropy - Švéda Davida Moberga Karlssona a Nora Andrease Vindheima.

Casper Höjer je novou posilou Sparty
Casper Höjer je novou posilou Sparty

„Casper je již vyhraný, zkušenější typ obránce s vyváženou ofenzivní a defenzivní činností. Obsáhne celou délku hřiště, je aktivní, zapojuje se do kombinace a dostává se i do koncovky. Má velmi dobrou kopací techniku, hraje se zarputilostí a je vidět, že chce každý zápas vyhrát. Chceme být více produktivní ze stran, a zároveň chceme, aby nám tuto produktivitu nepřinášeli pouze ofenzivní hráči,“ prohlásil sportovní ředitel Tomáš Rosický .

Stejně jako Pešek se i Höjer Spartě upsal na tři roky. Lze předpokládat, že ho trenér Pavel Vrba okamžitě zařadí do základní sestavy.

„Samozřejmě je to velký krok pro mě, mou rodinu i okolí. Je to pro mě opravdu velký moment. Jsem moc šťastný a nadšený, že tu mohu být. Sparta je velký klub, který obvykle hraje evropské poháry a bojuje o titul. Chci vyhrát ligu a bylo by mi opravdu velkým potěšením toho dosáhnout ve Spartě,“ zdůraznil severský obránce.

Sparta si tak může na seznamu posil udělat druhou zelenou fajfku. Ve hře zůstává příchod útočníka Michaela Krmenčíka a pravého beka Martina Koscelníka, na spadnutí je pak setrvání stopera Dávida Hancka.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Kuchta v šoku, stručná posila a žlutý vychovatel "Ljeva"
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
20

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud