Jan Vacek
6. června 2021 • 17:50

Hancko patří Spartě! Je čtvrtá nejdražší posila, ovlivní to příchody?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
59
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stavba sparťanského kádru pro blížící se kvalifikaci o Ligu mistrů pokračuje. V neděli Letenští napevno zabudovali do mozaiky další ohromně důležitý dílek. Stopera Dávida Hancka, kterého vykoupili z Fiorentiny za 2,5 milionu eur (asi 64 milionů korun) a uzavřeli s ním smlouvu do léta 2024. Potvrdily se tak informace z minulého týdne, že setrvání slovenského reprezentanta je na dobré cestě.



Dvě sezony už odkopal v rudých barvách Dávid Hancko. V obou případech ve Spartě působil coby hráč na hostování, to se ovšem nyní mění. Pražané totiž definitivně získali elitního stopera pod svá křídla, z Fiorentiny ho vykoupili za 2,5 milionu eur (zhruba 64 milionů korun).

Sportovní ředitel Tomáš Rosický si tak společně s trenérem Pavlem Vrbou může zelenou fajfkou odškrtnout další splněný úkol. Udržení slovenského fotbalisty totiž bylo jednou z letních priorit.

Nejdražší příchody do Sparty

96 milionů korun Nicolae Stanciu Anderlecht-Sparta (2018)
76 milionů korun Tal Ben Chaim Maccabi Tel Aviv-Sparta (2017)
73 milionů korun Václav Kadlec Midtjylland-Sparta (2016)
64 milionů korun Dávid Hancko Fiorentina-Sparta (2021)
52 milionů korun Semih Kaya Galatasaray-Sparta (2017)

Rodák z Prievidze po svém příchodu do Sparty v létě 2019 spíš paběrkoval, od tehdejšího kouče Václava Jílka se netěšil důvěře. Po nástupu Václava Kotala ovšem vyrostl v jednu z opor mužstva, což platí i nyní za kouče Vrby. V nedávno skončeném ligovém ročníku Hancko nasázel pět branek, k tomu přidal i dvě asistence.

Čerstvě se navíc stal čtvrtým nejdražším hráčem, který do Sparty přestoupil. Více bankovek rudí vyskládali už pouze za Nicolae Stancia, Tala Ben Chaima a Václava Kadlece.

Setrvání Hancka může mimo jiné znamenat, že u ledu skončí varianta s příchodem Jakuba Brabce. Podle informací deníku Sport měla Sparta plzeňského kapitána vyhlédnutého pro případ, že by se jí slovenského reprezentanta nepovedlo udržet. S ním má ale stoperský post dostatečně obsazený. Vrba může využít i Ondřeje Čelůstku s Martinem Vitíkem, po vážném zranění kolene se vrací i Lukáš Štetina. Na soupisce zatím zůstávají rovněž Dominik Plechatý s Davidem Lischkou, oba by však mohli před startem nové sezony měnit adresu.

Sparta má každopádně za sebou mimořádně produktivní týden. Už dříve oznámila příchod křídelníka Jakuba Peška a levého obránce Caspera Hojera, klub zároveň nadále usiluje o dotažení transferů útočníka Michaela Krmenčíka a pravého beka Martina Koscelníka.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
59

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud