7. června 2021 • 11:31

Hořava končí v Plzni. O budoucnosti se budu ještě rozhodovat, prohlásil

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak již dříve informoval deník Sport, bývalý fotbalový reprezentant Tomáš Hořava po vypršení smlouvy končí po osmi letech v Plzni. O své budoucnosti se třiatřicetiletý záložník rozhodne v příštích dnech. Viktoria o tom informovala na svém webu.



Hořava vybojoval s Plzní tři tituly, český Superpohár a dvakrát si s ní zahrál základní skupinu Ligy mistrů. V uplynulé sezoně, v níž Západočeši obsadili páté místo, ale nastoupil pouze do devíti ligových zápasů. Za národní tým si připsal 14 startů a tři góly.

„Tomáš Hořava byl v posledních letech nedílnou a důležitou součástí našeho klubu. Má velký podíl na úspěších, kterých se nám podařilo dosáhnout. V živé paměti mám například jeho krásný gól do sítě Manchesteru City v Lize mistrů,“ řekl generální ředitel Plzně Adolf Šádek.

„Chtěl bych mu za celý klub i za naše fanoušky poděkovat, popřát mu hodně štěstí v budoucnu a samozřejmě se s ním budeme chtít oficiálně rozloučit při jednom ze zápasů nové sezony. Ovšem tak, aby u toho mohli být fanoušci na tribunách,“ uvedl Šádek.

O dalším působišti nemá Hořava jasno. „V následujících dnech se plánuji rozhodnout o své budoucnosti,“ prohlásil brněnský rodák. V součtu s působením v Olomouci odehrál v nejvyšší soutěži 329 utkání, v nichž zaznamenal 41 branek.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud