Michal Kvasnica
9. června 2021 • 15:44

Kozák míří do maďarského Puskáse! Trenér Hornyák doufá i ve Stronatiho

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za dvě sezony na Letné vstřelil osmnáct ligových gólů, teď už je bude Libor Kozák sázet v Maďarsku. Podle informací iSport.cz je 32letý útočník po konci smlouvy ve Spartě blízko angažmá v Puskási, který trénuje Zsolt Hornyák. Právě pod ním zažil Kozák na jaře 2019 úspěšný kariérní restart v Liberci, nyní se opět sejdou v jednom klubu. Stále navíc platí, že druhý celek uplynulé sezony OTP Bank Ligy, ve kterém působí i Jakub Plšek, stojí o Patrizia Stronatiho. Nabídka se pohybuje kolem 800 tisíc eur, tedy cca 20 milionů korun.



Pro Kozáka bude Maďarsko po Itálii a Anglii třetí zemí, ve které si zkusí zahraniční angažmá. Přestože měly některé kluby české FORTUNA:LIGY tendence sondovat situaci kolem vysokého hroťáka, podle našich informací je jasno.

Kozák v Puskási prošel zdravotní prohlídkou a podepsal smlouvu, v nejbližší době by měl být transfer oficiálně oznámen.

Autor dvou reprezentačních branek tak stihne i pondělní odjezd na soustředění do Rakouska, kde už s novými spoluhráči bude ladit formu na blížící se start v Konferenční lize.

O úspěch v nové soutěži se bude Kozák snažit i se dvěma novými spoluhráči, které zná z domácí soutěže: ex-olomouckým Jakubem Plškem a Rumunem Alexandrem Balutou, jenž působil ve Slavii.

Brzy by je mohl doplnit další tuzemský fotbalista, a sice Patrizio Stronati z Baníku, o něhož Puskás stojí dlouhodobě.

Ostravský stoper Patrizio Stronati ve výměně názorů s Liborem Kozákem
Ostravský stoper Patrizio Stronati ve výměně názorů s Liborem Kozákem

Zatímco v zimě Maďaři za ostravského stopera nabízeli zhruba šestnáct milionů korun plus bonusy, nyní už na Bazaly dorazil papír s cifrou okolo dvaceti milionů korun. A i v ní jsou zahrnuty bonusy.

„Nedávno jsem s ním komunikoval, říkal jsem mu, že je pro mě do obrany hráčem číslo jedna. Zrovna byl na dovolené, ale je připravený k nám dojít a pomoct,“ odpověděl iSportu kouč Zsolt Hornyák.

„Ze skautovaných hráčů mi vychází nejlépe, proto o něj stojíme dlouhodobě. V zimě to bylo blízko, nakonec to v podstatě zastavil až trenér Kozel s tím, že Patrizia potřebuje. Museli jsme to respektovat, ale teď už doufám, že v tomto týdnu se kluby dohodnou. Mám informace, že jednání spějí do finální fáze,“ dodal trenér.

Kozákův příchod Hornyák potvrdit nechtěl, omluvil se, že záležitost nebude komentovat.

Sparta - Příbram: Kozák se po rohu vytáhl nejvýš a zvyšuje na 2:0!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud