Michal Koštuřík
14. června 2021 • 12:02

Sparta? Slavia? Brněnský talent Fila jde do Boleslavi. Za pěkný ranec!

Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těžké miliony do Brna! Osmnáctiletý útočník Daniel Fila přestupuje do Mladé Boleslavi, která vyhrála souboj o talent se Spartou a Slavií. Podle zdrojů iSport.cz však musela k výstupní klauzuli ve výši 500 tisíc eur přitlačit, aby odrazila tlak konkurence. Konečná suma by se měla pohybovat kolem šestnácti až sedmnácti milionů korun! To je na teenagera, který dal v první lize jediný gól, pěkný ranec. „Byla to divočina,“ ulevil si hráčův zástupce Martin Hrdlička z agentury Global Ballgames po strastiplném jednání.



Odchovanec Zbrojovky byl po své premiérové sezoně mezi elitou na roztrhání. K zájmu Mladé Boleslavi, která byla ochotna aktivovat výstupní klauzuli, se posléze přidala i obě pražská S. Hlavně Sparta na přestup tlačila, zvýšila cenu vysokého mladíka.

Nakonec ovšem platí dohoda s Mladou Boleslaví, jen za trošku jiných podmínek. Pro druholigové Brno je takový obchod terno. „Fila je extrémně zajímavý. Rychlý, fotbalový, má silnou levou nohu a obrovský potenciál,“ uvedl Hrdlička.

Samotný hráč se chtěl po sestupu mateřského klubu posunout dál. Nakonec se před ním otevřely tři zajímavé možnosti v rámci Česka, ve hře bylo i zahraničí. Od léta ho bude cepovat Karel Jarolím v „Bolce“. „Je to pro Dana optimální mezikrok,“ usoudil agent.

Urostlý Fila zasáhl v předchozím ročníku do jednadvaceti utkání, v březnu proti Jablonci vstřelil svůj jediný gól. U třech dalších v sezoně asistoval.

FC Zbrojovka Brno Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud