23. června 2021 • 15:02

Ekpai se upsal Slavii: Trpišovský je jako můj otec. Tehdy jsem neposlechl

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nigerijec Ubong Ekpai se stal třetí letní posilou fotbalistů Slavie. Ligový mistr ho získal jako volného hráče a podepsal s ním tříletou smlouvu.



Ekpai se zná se slávistickým trenérem Jindřichem Trpišovským, který ho vedl v sezoně 2016/17 v Liberci. „Trenér Trpišovský je jako můj otec. Pracovali jsme předtím společně v Liberci a dobře mě zná. Já chápu, co po mě chce, rozumíme si dobře,“ řekl v rozhovoru pro klubový web.

„V Liberci jsem chtěl odejít, ale on mi řekl: ‚Kluku, ty nikam nejdeš, opravdu chci, abys tu se mnou zůstal. Pořád jsou před námi velké věci, které chceme společně dokázat.‘ Neposlechl jsem ho a odešel jsem, ale díky bohu se teď znovu setkáváme. Umí dobře pracovat s cizinci, což se nedá říct o každém trenérovi v Česku,“ dodal.

Nigerijský záložník pak zamířil do Zlína, kde v dalším ligovém ročníku sedmkrát skóroval. Poté si ho vyhlédla Plzeň, kde se ale neprosadil. Od předloňského podzimu hostoval v Českých Budějovicích. V české lize dosud odehrál 71 utkání a vstřelil 12 branek.

„Mým snem je se Slavií obhájit titul, pohár, vyhrát zde všechny trofeje. Těším se na spolupráci s realizačním týmem,“ uvedl Ekpai. „Věříme, že Ubong vhodně doplní náš kádr a naváže na velmi povedenou spolupráci s našimi trenéry,“ doplnil sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

Ekpai si je vědom, že prosadit se do základní sestavy bude v Edenu velmi těžké. „Máme spoustu kvalitních hráčů, ale i já mám spoustu kvalit. Bude to náročné, každý bude muset makat. Hrát budou ti nejlepší, kteří nejvíc pracují, dávají nejvíc gólů. Takový je fotbal ve velkých klubech. Bude to těžké, ale jsem na to připravený,“ prohlásil Ekpai.

V poslední době ho trápily zdravotní problémy. „Měl jsem problém s meniskem, který se musel řešit operací. Jsem pyšný na doktora Zemana, snažil se, udělal všechno, aby ho zachránil. Chtěl bych poděkovat i panu Šádkovi, šéfovi Plzně, protože za mnou stál v době zranění. Jsem šťastný, že už jsem zdravý, bylo to velmi těžké období,“ řekl Ekpai.

Ekpai je třetí letní ofenzivní posilou Slavie. Pražané už v minulých dnech angažovali útočníka Ivana Schranze z Jablonce a dalšího křídelníka Srdjana Plavšiče, který neprodloužil smlouvu ve Spartě.

Slavisté jako poslední z ligových týmů zahajují letní přípravu. Hráči dnes absolvovali testy na koronavirus a ve čtvrtek zamíří na kemp do rakouského Aigenu. Mužstvo nebude kompletní, scházet budou reprezentanti, kteří startují na mistrovství Evropy.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud