4. července 2021 • 14:20

Kádr Sparty pro herní soustředění v Rakousku: chybí Trávník a Hanousek

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty mají za sebou kondiční blok letní přípravy. V něm zvládli úspěšně i tři duely, když postupně zdolali 8:1 Hostouň, 7:0 Duklu a 1:0 Líšeň. Nyní se mužstvo trenéra Pavla Vrby přesouvá z Prahy na soustředění do rakouského Bad Kleinkirchheimu. S týmem odcestoval i zraněný Lukáš Juliš, chybějí naopak Matěj Hanousek s Michalem Trávníkem či Jan Fortelný.



Kondiční, ale částečně i herní dril, tři zápasy, tři výhry. To už mají sparťané v letní přípravě za sebou. Před ostrým vstupem do nové sezony, kterým bude úvodní duel 2. předkola Ligy mistrů proti Rapidu Vídeň, je nyní čeká herní soustředění v Rakousku.

„Trénovali jsme dvoufázově. Podmínky jsou tady skvělé, takže jsem samozřejmě spokojený. Teď to musíme připravit tak, abychom byli spokojení i na začátku soutěže,“ uvědomoval si trenér Sparty Pavel Vrba, který se svými svěřenci bude nyní v Bad Kleinkircheimu pilovat herní stránku.

„Čekají nás další čtyři utkání se silnějšími soupeři. Už nebudeme tolik rotovat hráče, zatím všichni hráli stejnou minutáž, tam už to bude jinak. Budeme to směřovat už k začátku sezony,“ nastínil Vrba plán pro Rakousko.

Sparta se utká postupně 6. července s Arsenalem Tula (15:00). O den později bude jejím soupeřem celek z rakouské Regionální ligy SV Spittal (18:30). 9. července rudí vyzvou Wolfsberger (17:00) a 12. července Dynamo Moskva (14:00).  

Sparta momentálně řeší, kdy se k mužstvu připojí hráči, kteří došli s reprezentací až do čtvrtfinále EURO, tedy Adam Hložek, Ondřej Čelůstka a posila Jakub Pešek. Vrátil se už naopak slovenský reprezentant Dávid Hancko, který se stal po dvou hostováních již kmenovým hráčem Letenských.

Do Rakouska odcestoval rovněž Lukáš Juliš, jenž ale utrpěl zranění v dosud posledním přípravném střetnutí proti Líšni. „Lékaři mu diagnostikovali poranění vazů v kotníku. Na soustředění se bude převážně věnovat rehabilitaci,“ objasnila Sparta na klubovém webu.

Jiný marod, záložník Jan Fortelný naopak s týmem neodcestoval. To se týká i dvojice Matěj Hanousek a Michal Trávník. „V těchto dnech probíhají jednání o transferech obou hráčů směrem do zahraničí,“ prozradila Sparta.

Na seznamu sparťanů pro herní kemp na jihu Rakouska tak jsou včetně reprezentantů, kteří se teprve připojí, čtyři brankáři, deset obránců, deset záložníků a čtyři útočníci.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud