9. července 2021 • 17:31

Fila (18) se upsal Boleslavi: Od Sparty a Slavie jsem necítil takový zájem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Informace deníku Sport se potvrdily, novou posilou fotbalistů Mladé Boleslavi se stal talentovaný útočník Daniel Fila. Osmnáctiletý ofenzivní hráč přestoupil z Brna a podepsal čtyřletou smlouvu. Klub o tom informoval na svých internetových stránkách.



„Jsem rád, že se on sám, jeho rodina i agent rozhodli pro nás. Ve svém ročníku patří k nejtalentovanějším v České republice. Budeme mít velkou zodpovědnost, abychom jej v kariéře posunuli,“ řekl trenér Karel Jarolím.

Fila, který měří 190 centimetrů, zasáhl v minulé sezoně do 21 zápasů a vstřelil jednu branku. Po sestupu Brna do druhé ligy se rozhodl využít nabídku Mladé Boleslavi.

„Přestup do týmu vedeného zkušeným trenérem Karlem Jarolímem vnímám jako velký krok v kariéře. Když mi řekl, jak se mnou počítá, bylo to pro můj přestup rozhodující. V Brně už jsem neměl potenciál se fotbalové rozvíjet a využití příležitosti, která se naskytla, je to nejlepší, co jsem mohl udělat,“ uvedl Fila.

Brno - Jablonec: Zelený vykopl Filův pokus z brankové čáry!
Video se připravuje ...

„Měl jsem nabídky ze Sparty i Slavie, ale od jejich trenérů jsem takový zájem necítil, jako od pana Jarolíma, proto jsem zvolil Mladou Boleslav. Osobní zájem jejího trenéra byl pro mě důležitý. Tam (ve Spartě nebo Slavii) bych nejspíše příští půlrok nebo i rok nehrál. Boleslav považuji za ambiciózní klub, a i když tady jsou zkušení hráči, vidím šanci se do sestavy dostat a hrát například vedle zkušených Milana Škody a Murise Mešanoviče,“ řekl Fila.

Mladoboleslavské představitele přesvědčil i během tří přípravných zápasů, které v týmu absolvoval. „Pro Dana je každý trénink a každá minuta strávená se zkušenými hráči na hřišti veliká škola. Je typem průbojného útočníka s dobrým zakončením hlavně levou nohou a je schopen se dostat do koncovky i hlavou. Očekáváme od něho, že bude pro soupeřovy branky nebezpečný,“ uvedl Jarolím.

FK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud