13. července 2021 • 18:25

Slávistu Kuchtu chce Stoke, ale nabízí málo. Co bude s Musou a Júsufem?

Vstoupit do diskuse
19
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočníky Slavie v nové sezoně budou Ivan Schranz, Stanislav Tecl. A dál? To se ještě uvidí. V Edenu řeší budoucnost Jana Kuchty, Petara Musy i Júsufa Hilála, mistr dál usiluje o Michaela Krmenčíka z Brugg.



Dvacet soutěžních gólů, dělená koruna pro krále českých ligových střelců, dobrá představení doma i v Evropské lize. Slávistický útočník Jan Kuchta v uplynulé sezoně zaujal, teď je kolem něj šrumec. Ale ne takový, který by červenobílé nějak ohromil.

Po Kuchtovi je poptávka například ve druhé anglické lize, krouží kolem něj více klubů, podle informací Sportu se Slavii s konkrétním návrhem ozval Stoke, jenže ten vůbec neodpovídal představám červenobílých. Mělo jít o hostování s nízkou opcí. Na to v Edenu vůbec neslyšeli.

Čtrnáctý tým minulého ročníku Championship možná svůj interes zintenzivní vyšší nabídkou, ale ta bude i tak pro českého mistra těžko uspokojivá. Druholigové anglické kluby sice nežijí v bídě, ale možnosti jako v Premier League nemají.

Kuchta se normálně se Slavií připravuje na soustředění v Rakousku, to platí i pro Petara Musu. Chorvatský šutér hostoval na jaře v Unionu Berlín, bundesligu si osahal a zjistil, že by mu seděla. Union má o Musu zájem, jedná se, ale zůstává otázkou, zda dokáže splnit finanční nároky Slavie.

Jan Kuchta slaví gól s Ondřejem Kúdelou
Jan Kuchta slaví gól s Ondřejem Kúdelou

Naopak Júsuf Hilál se v nabitém kádru nedokázal prosadit a skříňku v Edenu už pomalu vyklízí. Momentálně se připravuje individuálně, s týmem v Rakousku není. Řeší, kam se vrtne. Údajně by rád změnil prostředí a vyrazil mimo Česko, ale variantou je i jeho setrvání ve FORTUNA:LIZE. O bahrajnského útočníka stojí Liberec, kde hostoval loni na podzim, a také Teplice.

Konkurenci a kvalitu by měl ve slávistické ofenzivě zvýšit Michael Krmenčík. Červenobílí pořád pracují na příchodu rvavého reprezentanta z Brugg. Jak jinak, licituje se o přestupové sumě, kterou se Slavia snaží stlačit pod dva miliony eur.

Přestupové okno je ještě dlouhé, ale partě trenéra Jindřicha Trpišovského se výrazně přiblížil jeden z vrcholů podzimní části. Už 3., nebo 4. srpna vykročí do třetího předkola Ligy mistrů. Dobrého útočníka bude potřebovat.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
19

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud