Michal Kvasnica
Premium
19. července 2021 • 17:33

Baník: v základu dvě posily. Srovnali jsme působení Kozla a Smetany

Autor: Michal Kvasnica, Petr Jániš
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někde mají problém vůbec poskládat konkurenceschopnou jedenáctku, jinde budou mít potíže ze širokého kádru namixovat ideál. Druhý případ platí pro Baník, jehož trenér Ondřej Smetana vybírá z 29 hráčů na aktuální soupisce. „Příjemný komfort, ale jasno ještě nemám,“ řekl po úspěšné generálce (3:1) v polském Zabrze. Podle Sportu už je ale základní sestava na ostrý sobotní start v Jablonci víceméně daná: budou v ní dvě letní posily, jediný otazník je ve středu pole. V iSport Premium najdete i datovou analýzu, která porovnává éru Baníku pod Lubošem Kozlem a Ondřejem Smetanou.



Sedmičku svých hráčů poslal Ondřej Smetana místo atraktivního duelu na stadionu Górniku odehrát utkání s béčkem proti druholigové Líšni. U mladých (Radovan Murin, Muhammed Sanneh, Daniel Šmiga, Muhamed Tijani) šlo vzhledem k nutné vytíženosti o očekávaný tah, u druhých (Jiří Klíma, Jakub Pokorný, Denis Granečný) to svým způsobem překvapilo.

Baník tím totiž před sobotním ligovým startem napřímo sdělil, v jaké sestavě na severu Čech vyrukuje. Po konfrontaci se slabšími soupeři v Kroměříži byly nad složením základní jedenáctky nějaké otazníky, nyní už jsou minimální.

„Vedení odvedlo skvělou práci, za to musím moc poděkovat. Nevyšel jeden příchod, okamžitě se začalo jednat jinde a vím, že to nebylo jednoduché. Ale povedlo se, jsou tady čtyři výborní noví kluci, kteří nás mohou posunout dopředu. Teď je na nás, abychom tyto hráče do mužstva zapracovali a jejich potenciál využili,“ uvedl trenér ke čtyřem posilám.

Myslel Davida Lischku, Ladislava Almásiho, Lukáše Budínského a Jiřího Klímu, z nichž

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud