Michal Koštuřík
Premium
23. července 2021 • 11:25

Jak Slovácko zachraňuje Moravu. Proč se klubu z nejmenšího města ligy daří?

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostravský Baník s ambicemi, ovšem pořád v procesu tápání. Slavná Zbrojovka Brno dokonce opět ve druhé lize. Zlín věčný průměr, Karviná nestabilní a Olomouc jakbysmet. Morava a Slezsko delší dobu vyklízí pozice v českém fotbale. S jednou výjimkou. V minulé sezoně vyskočilo na čtvrté místo Slovácko, klub z nejmenšího prvoligového města. Není důvod domnívat se, že zdařilý ročník nezopakuje. Záruky jsou: Trenér Martin Svědík (47) a sehraný tým se správnými lídry. V zamčené části článku mimo jiné najdete rozhovor s Janem Trousilem, který tým z Uherského Hradiště dobře zná, i vizitky všech moravských celků v nejvyšší soutěži.



Před třemi lety a půl lety vysázelo Slovácko vedení druholigové Jihlavy dva miliony korun. Cítilo, že investice do fachmana Martina Svědíka se vyplatí. Platit za trenéra je v českých podmínkách unikum. Vedení provinčního klubu z Uherského Hradiště do risku šlo.

Seriál deníku Sport

ÚTERÝ Zranění! Dopady našlapané sezony
STŘEDA Velké návraty: Gebre Selassie, Suchý, Škoda
ČTVRTEK Rozhovor s Markem Kindernayem, ředitelem O2 TV Sport
PÁTEK Změny pořádků na Moravě, Slovácko bourá hegemonii Baníku
SOBOTA Boj o titul. Uvolní Slavia trůn? Liga na víkend

Dnes mají všichni jasno: Vyplatilo se. Vrchovatě. „Slovácko je dobře nastavené. Všechno si tam sedlo. Je vidět, že hráči jdou za trenérem a dělají to, co on chce,“ mínil Michal Nehoda, bývalý ligový útočník a dnes agent z agentury Nehoda Sport.

Navíc Svědíkova mise ještě není u konce, byť je otázka času, kdy ho klub pustí za lepším. Brzy začne platit výpovědní klauzule v jeho kontraktu, Slovácku se vynaložené prostředky z listopadu 2018 vrátí. A ještě něco vydělá. Už v létě měl progresivní kouč na stole nabídku z polské Wisly Krakov. Vedení Slovácka ji neakceptovalo. „Nepustím ho, ani za nic. Něco jsme si řekli a to platí,“ pravil rázně sportovní manažer Veliče Šumulikoski, koučův nejbližší spolupracovník.

Emotivní Makedonec stojí Svědíkovi po boku, je jeho nárazníkem a spojkou s nejvyšším vedením. To tvoří vlastně jen dva lidé. Výkonný ředitel Petr Pojezný, dlouholetý oddaný funkcionář klubu. Nad ním je majitel-miliardář

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud