Jan Podroužek
6. srpna 2021 • 20:26

Bořil a Řecko podruhé! O kapitána Slavie má zájem vicemistr PAOK Soluň

Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

O kapitána Slavie je podle zdrojů Sportu znovu zájem v řecké Super League. Zatímco loni v létě o Jana Bořila, stál aténský AEK, tentokrát jde o PAOK Soluň. Klub má u českého mistra sondovat případnou výši odstupného, jednání ale zatím nikam daleko nepokročila.



Ve svých třiceti letech je na vrcholu kariéry. A samozřejmě musí řešit, jak dlouho na něm ještě vydrží. Má za sebou EURO 2020, kde kromě jednoho zápasu odehrál na levém beku všechno, stále na něj spoléhá i Jindřich Trpišovský, kouč Slavie, které dělá kapitána. Ovšem na jeho pozici vyletěl Liberijec Oscar Dorley…

Teď Jan Bořil po náročné minulé sezoně stále odpočívá a léčí si lehčí zranění, kvůli čemuž ho Trpišovský vynechal ze soupisky pro 3. předkolo Ligy mistrů. Nebude tedy ani u sledované odvety s Ferencvárosem, v níž musí „sešívaní“ obrátit porážku z Budapešti 0:2.

A je vůbec otázka, u čeho všeho ve Slavii ještě Bořil bude. Znovu se totiž obnovuje řecký zájem o českého obránce. Tentokrát ale nejde o AEK Atény, které měly o Bořila zájem loni v létě, podle informací Sportu jde o PAOK Soluň.

PAOK skončil v minulém ročníku Super League na druhém místě za suverénním Olympiakosem a do nové sezony vstoupil v tomto týdnu na hřišti irského Bohemian ve třetím předkole Konferenčním ligy, kde prohrál 1:2. Nejvyšší řecká soutěž startuje za dva týdny.

V klubu v minulé sezoně působil jeho současný spoluhráč z Edenu Michael Krmenčík, který tam byl na hostování z belgických Brugg. Možná i tudy vede cesta… Oba hráči totiž mají stejného agenta, Daniela Smejkala, a protože se Krmenčíkovi v Soluni střelecky celkem dařilo, může být pro Smejkala snazší rozvinout komunikaci a jednání s PAOKem.

Na pokročilejší fázi ale podle všeho zatím nedošlo.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud