Jakub Konečný
Premium
8. září 2021 • 04:55

Hrál s Hložkem, teď je pokladem Slavie. Tvrdík odmítnul AC Milán

Vstoupit do diskuse
49
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výjimečný ofenzivní talent, který střílí jeden gól za druhým a poutá pozornost zvučných zahraničních značek. Může být Denis Alijagič slávistickou odpovědí na Adama Hložka? „Oba jsou dobří v koncovce, ale typově se liší. Denis je tahovější a rychlejší, ale oproti Adamovi musí ještě hodně pracovat a dokazovat,“ říká Martin Hyský, trenér Vlašimi, kde osmnáctiletý útočník momentálně hostuje. Zatím pomohl týmu k druhému místu třemi zásahy. Co mu chybí k přesunu do áčka?



Kromě přestupů Abdallaha Simy do Brightonu a Davida Zimy do FC Turín mohla Slavia v tomto přestupovém okně realizovat ještě jeden atraktivní obchod. O útočníka Denise Alijagiče, toho času na hostování v druholigové Vlašimi, projevily zájem Manchester City či AC Milán.

„Jenže stejně jako předtím Braga preferovaly hostování s opcí, což Slavia odmítla,“ říká zdroj blízký vedení mistrovského klubu. Konkrétně nabídka AC Milán měla být ve výši 50 tisíc eur za zápůjčku plus 950 tisíc eur za případný odkup, což šéf Slavie Jaroslav Tvrdík okamžitě smetl ze stolu.

K předplatnému iSport Premium nyní získejte sportovní balíčky O2 TV>>>

Alijagiče si cení na víc než pofiderních 26 milionů korun. Hráč s bosenskými kořeny by se totiž mohl vyprofilovat v podobně zajímavé zboží jako sparťan Adam Hložek, který má minimální cenovku 20 milionů eur, tedy přes půl miliardy korun.

O rok starší Hložek je samozřejmě mnohem dál než Alijagič, ve svém věku táhne největší český klub a patří do základní sestavy reprezentačního áčka. Alijagič zatím dělá v profifotbale první krůčky, i když hodně smělé. Ale malé statistické srovnání z minulosti ukazuje, že v něm patrně dřímá podobný potenciál.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
49

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud