22. listopadu 2021 • 05:00

Sparta na Slovácku: komický Štetina i Vrbova kritika. Kalabiška do repre?

Vstoupit do diskuse
51
  • Video se připravuje ...

    Kandidát na zisk mistrovského titulu? Soudě podle nedělního odpoledne v Uherském Hradišti je jím mnohem víc Slovácko než Sparta. Vzájemný duel se totiž proměnil v totálně jednoznačnou záležitost. Svěřenci trenéra Martina Svědíka rozmontovali Letenské do posledního šroubku, sladký triumf 4:0 je přesným odrazem dění na trávníku. A to ještě mohli slaboučcí hosté odjíždět s mnohem těžším nákladem… Podívejte se, co všechno zápas přinesl. Jaké známky dostali za své výkony hráči Slovácka a Sparty? Více ZDE>>>

  • Sparta: bída, zmar, OSTUDA

    Podívala se pravdě do očí. To, co v nich Sparta viděla, se jí rozhodně nemůže líbit. Zračil se v nich totiž zmar. Bezmoc. Zcela prázdný pohled. Letenský kolos dopadl obličejem přímo do bláta, jeho titulové ambice dostaly mohutnou ránu přímo do slabin. Výbuch 0:4 na Slovácku má pro Pražany o to horší kontury, že je naprosto zasloužený. Za nažhaveným soupeřem totiž zaostali úplně ve všem. Naprosto bez debat. „V kontextu našich ambic to je asi nejdrtivější porážka. Pro mě osobně určitě. Slovácko bylo lepší, důraznější. Naši hráči si asi mysleli, že budou hrát proti dorostencům a souboje je nebudou tak bolet. Jenže my jsme je vlastně ani nepodstoupili,“ hřímal trenér Pavel Vrba.

    SESTŘIH: Slovácko - Sparta 4:0. Demolice! Jurečkova show obnažila mizerné Letenské
    Video se připravuje ...

  • Štetinův trojnásobný podpis

    Je to pouze shoda okolností? Nebo ne? Když Lukáš Štetina nastoupí v lize od první minuty, jsou z toho zpravidla problémy. Se slovenským stoperem v sestavě Sparta remizovala na Bohemians, prohrála v Plzni a čerstvě utrpěla obří debakl i na Slovácku. A hřmotný stoper na tom měl značnou zásluhu, podepsal se totiž hned pod tři inkasované góly. Především situace před tím druhým, kdy absolutně propadl v souboji s útočníkem Václavem Jurečkou, působila až komicky. „Pokud nevyhrávají souboje stopeři, je to postavené úplně na hlavu,“ nechápal letenský kouč.

    Slovácko - Sparta: Jurečka si parádně poradil se Štetinou a nádherně zavěsil za Nitu! 2:0
    Video se připravuje ...

  • Jen výpadek, či hlubší problém?

    Na definitivní soudy je stále brzy. Ano, Sparta na Slovácku působila strašidelně. Nepřipraveně takticky i mentálně, porážka 0:4 je v kontextu jejího zázemí i ambic skandální. Jednalo se však o pouhý jeden výpadek, nebo náznak nějakých hlubších problémů? „Mysleli jsme si, že jádro mužstva je nějakým způsobem vytvořené. Že se můžeme v důležitých zápasech opřít o určité hráče. Ti nás ale zklamali,“ prohlásil Vrba, aniž by byl konkrétní, na koho svá slova cílí. Odpověď na otázku, v jakém stavu se rudí reálně nacházejí, může přijít už za pár dní. Ve čtvrtek je totiž na programu klíčová bitva na Rangers v rámci základní skupiny Evropské ligy.

    Vrba hledá příčiny debaklu: Propadali jsme na klíčových postech
    Video se připravuje ...

  • Kalabiška má reprezentační formu

    Možná lehce úsměvné konstatování, vezmeme-li si, že Janu Kalabiškovi bude dva dny před Štědrým dnem pětatřicet let. Jenže trenéři by se neměli řídit datem narození v občance, nýbrž výkonností. Martin Svědík ve Slovácku to tak dělá. V lize v současnosti není lepší levý obránce než čahoun ze Slovácka. Každý hráč má vrchol jindy, ten jeho přichází na sklonku kariéry. Pokud je v hledáčku reprezentačních koučů olomoucký talent Ondřej Zmrzlý, proč proboha ne Kalabiška?! Proti Spartě byl zase výtečný. Dal krásný gól hlavou, vytrvale podporoval útok, vyhrával souboje. Jeho čapí nohy paralyzují ofenzivní choutky protihráčů na lajně. Takhle hraje moderní krajní bek. Byť je ve věku fotbalového veterána.

    Slovácko - Sparta: Rychlá akce domácích, Kalabiška otevřel skóre! 1:0
    Video se připravuje ...

  • Kliment už nechybí, náhrady jsou dvě

    Pryč s nářky, že chybí desetigólový útočník Jan Kliment. Nic proti němu, Slovácku v minulé sezoně zásadně pomohl ke čtvrtému místu. Na startu sezony po přestupu do Polska chyběl, tým těžko dával góly. Rigino Cicilia přestal kvalitně pracovat a ztratil formu, Václav Jurečka ji po tvrdé přípravě ještě neměl a šance spaloval. Dnes mají formu oba – a skvělou. Jurečka je obrovský dříč, proti Spartě to vpředu olítal, udržel těžké balony, navíc přispěl perfektní trefou na 2:0. Střídající obr Cicilia na něj v závěru navázal. Stačila mu chvilka, napřáhl za šestnáctkou a uzavřel výsledek. Oba jsou rozdílovými borci, které jim může konkurence závidět. Včetně Sparty.

    Slovácko - Sparta: Cicilia dokonal demolici! Nitovi propadla rána do sítě, 4:0
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
51

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud