Premium
28. listopadu 2021 • 05:00

Jablonec bez Pelty? Hrozí pád! Míra je silnej, bude bojovat, říká Rada

Vstoupit do diskuse
8
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádné spojení v českém fotbale snad není silnější. Miroslav Pelta a Jablonec. Pokud vrchní soud potvrdí páteční verdikt, nastanou nové, temnější časy. Z vězení se klub řídí významně hůř. „Řekl, že bude bojovat. Míra je silnej,“ přiblížil Petr Rada. Celý rozhovor s jabloneckým trenérem najdete v zamčené části článku. Kromě situace ohledně Pelty mluví i o aktuální covidové situaci: „Nedovedu si vysvětlit, co se to děje. Hlava mi to nebere.“



Představte si. Jste hráč, fotbalista, a máte jít do Jablonce. Smlouva na tři roky. Přitom jeho majitel a člověk, který jako jediný do něj dokáže už desítky let sehnat nutné desítky milionů, sedí za mřížemi. Půjdete?

Možná ano, ale rozhodně si to pořádně rozmyslíte. I když Jablonec pořád zůstává prestižní adresou a – tuhle sezonu lehce vynecháme – pravidelně hraje o ligové stupně vítězů i evropské body, nevyhýbají se ani jemu ekonomické potíže.

Sám Pelta nedávno přiznal, že kvůli zabránění blbé nálady v kabině vyplatil v předvečer úvodního zápasu Konferenční ligy dlužné peníze. Ovšem to nutně neznamená, že všechny.

Ekonomické potíže ve zvýšené míře dopadly na severočeský klub po

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud