10. ledna 2022 • 16:23

Doležal podepsal smlouvu v Polsku. V Jablonci končí po osmi letech

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový útočník Martin Doležal po osmi letech opustil Jablonec. Člen širšího kádru reprezentace přestoupil do polského Lubinu, kde podepsal smlouvu na dva a půl roku. Severočeši o tom informovali na svém webu.



„Martin Doležal dostal svolení k přestupu do zahraničí. V létě mu končila smlouva a za osm let v Jablonci pro klub odvedl spoustu práce. Martinovi přejeme hodně štěstí v dalším angažmá,“ uvedl majitel klubu Miroslav Pelta.

V Lubinu, který je na 14. místě nejvyšší polské soutěže, se jednatřicetiletý Doležal potká i s dvěma českými spoluhráči: záložníkem Erikem Danielem a dalším útočníkem Tomášem Zajícem.

„Hledali jsme gólového útočníka, Martin byl naší přestupovou prioritou. Statistiky, zkušenosti i jeho dosavadní kariéra ukazují, že nám může v útočné fázi výrazně pomoct,“ uvedl sportovní ředitel Lubinu Piotr Burlikowski.

Doležal přišel do Jablonce v lednu 2014 z Olomouce a postupně se vypracoval až do reprezentačního výběru, za který nastoupil v šesti utkáních. Na severu Čech si zahrál i základní skupinu Evropské ligy a Evropské konferenční ligy.

Během angažmá v Jablonci odehrál v lize 225 zápasů a nastřílel 69 gólů, dalších 16 tref přidal v pohárových soutěžích. Celkem má na kontě 86 ligových zásahů. V aktuální sezoně se trefil dvakrát.

Jablonec dnes přivedl na hrot útoku šestadvacetiletého Jana Silného z Líšně. Autor osmi druholigových branek podepsal na Střelnici smlouvu na dva a půl roku. Do přípravy Severočechů se zapojil i devatenáctiletý slovenský gólman Jakub Surovčík. Bývalý kmenový hráč Slavie naposledy hostoval ve Vlašimi.

FK Jablonec Vše o klubu ZDE

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud