13. ledna 2022 • 09:57

Karviná má další posilu, do obrany přichází Kobouri z Gruzie

Autor:
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gruzínský obránce Davit Kobouri (23) je po Lukáši Holíkovi další posilou MFK Karviná pro jarní boj o udržení ve FORTUNA:LIZE. Levonohý střední obránce, který si s Dinamem Tbilisi zahrál i předkola evropských pohárových soutěží včetně Ligy mistrů, už v Karviné od středy trénuje.



„Jde o moje první angažmá mimo Gruzii,“ řekl Davit Kobouri pro klubový web. „Kromě středního obránce občas zaskočím i na levém kraji obrany. Jsem šťastný, že jsem tady, v klubu se mi líbí.“ S trenérem Bohumilem Páníkem, který si do kádru vyloženě přál levonohého stopera, byl v kontaktu ještě před příjezdem do Karviné.

Kobouri vybojoval s Dinamem Tbilisi dva mistrovské tituly, prošel všemi kategoriemi mládežnických reprezentací Gruzie, byl kapitánem Dinama. „Je to hráč s výbornými parametry, kvalitní fotbalista, navíc levák. Nejdůležitější bude jeho aklimatizace v týmu i na hřišti,“ klasicky říká sportovní ředitel MFK Karviná Lubomír Vlk. „Přeci jen, naše liga je jiná než gruzínská.“

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Poražený podzimu: český fotbal, Karviná, Jablonec i Vachoušek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud