Jakub Dvořák
Premium
23. ledna 2022 • 16:33

Tomáš Kučera o Berbrovi i rapu: Uživí mě, ale končit nechci. Přijde omluva?

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na vstup na rapovou scénu asi nikdy nezapomene. Zatímco většina raperů peníze inkasuje, Tomáš Kučera (30) musel platit. V roce 2018 totiž jako host u přátel Cashanovy Bulhara a Labella v songu Offseason vulgárně urážel Romana Berbra, Miroslava Peltu či Spartu. Etická komise FAČR mu napařila flastr 60 tisíc korun, který zmírnila na 40 tisíc. Po změně „režimu“ chce případ znovu otevřít. „Cítím, že mají zájem odškodnit lidi, kteří byli neprávem potrestaní,“ vypráví teplický fotbalista v rozhovoru pro Nedělní Sport.



„Hraju za Teplice, ne za vyj*banou Spartu. J*bu toho Berbra a samozřejmě Peltu,“ zněla jedna z prvních slov Tomáše Kučery. Píchl do vosího hnízda. Tehdejší kontroverzní místopředseda FAČR se mstil – policejní odposlechy odhalily, jak poté instruoval sudího Ondřeje Ginzela, aby to Severočechům za Kučerův výstřel vrátil. V současnosti Berbrovi hrozí několik let za mřížemi.

Vybaví se vám, co jste dělal 17. října v roce 2020?
„Vůbec netuším. Že by něco s Berbrem a událostmi kolem něj?“

Ano, tehdy byl Roman Berbr zadržen. Jak jste tehdy reagoval?
„Už ani moc nevím. Dozvěděl jsem se to pravděpodobně z médií. Tuším, že jsem se vrátil z tréninku a viděl to na telefonu.“

Čekal jste, že k tomu někdy dojde?
„Popravdě řeknu, že spíš ne. Nebylo to tak, že bych denně myslel na to, zda se něco semele a spadne klec, ale člověk tak nějak vnitřně doufá, že by k tomu někdy mohlo dojít.

Po utkání na Dukle (0:1), které výrazně ovlivnil sudí Ondřej Ginzel v neprospěch Teplic (mj. dvě vyloučnení), prý bylo dusno v kabině. Vzali spoluhráči po těchto událostech svá slova zpátky?
„Vůbec ne. Něco málo proběhlo, bavili jsme se o tom s pár lidmi, ale že by se mi někdo omluvil, to určitě ne. Navíc fotbalový život utíká celkem rychle. Troufám si tvrdit, že dneska už si na zápas na Dukle a následné dění v kabině ani nevzpomene.“

Ani vedení?
„Klub zaujímá poslední roky stanovisko, které se nemění. Samozřejmě každý něco tušil, ale vůbec jsme to neřešili. Před těmi čtyřmi lety proběhlo něco ve stylu, abych si dal pozor. Když vyšel track Offseason (v něm se Tomáš Kučera obul do Romana Berbra, Miroslava Pelty a Sparty), tak jsme si s vedením něco k tomu řekli. Vše jsme si vyříkali a od té doby je klid.“

A co třeba etická komise? Přišla omluva?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud