Michal Kvasnica
25. ledna 2022 • 15:55

Malta jako vakcína pro Sigmu: defenziva ve formě, baví mladá křídla

Vstoupit do diskuse
0
  • Co ukázala Sigma Olomouc na Maltě?Co ukázala Sigma Olomouc na Maltě?FOTO: SK Sigma Olomouc

    Dvě základní dávky a jako bonus jedna posilovací. V současném očkovacím trendu se prezentovali olomoučtí fotbalisté na maltském Tipsport Cupu. Nejdříve si poradili s dánským Aalborgem (3:0) a slovenskou Trnavou (3:2), což jim garantovalo prvenství v turnaji, a nakonec přejeli i rakouský Tirol (3:0). Sigma by měla být na jaře i díky širšímu a uzdravenějšímu kádru silnější, trenér Václav Jílek plánuje útok na šestku. Tady je souhrn povedeného kempu před sobotní generálkou s Brnem.

  • Starý dobrý Jemelka

    Je zpět. Definitivně. Bezchybnými výkony na Maltě dal Václav Jemelka vzpomenout na bývalou formu, díky které se probojoval i do reprezentace a vyzkoušel angažmá v belgickém Leuvenu. Opět byl všude včas, souboje vyhrával suverénním způsobem, což se zájemcům z Dánska muselo líbit. Jemelkův odchod je však (vzhledem ke zraněným konkurentům, kterým v létě končí smlouva) nepravděpodobný, poznal to Baník i Plzeň. Dobré jaro pod Václavem Jílkem by ho mohlo vystřelit, ale Sigma nemá náhradu. Po Karlu Pojezném se začala poptávat pozdě, Ostrava byla rychlejší.

    25 - Jemelkova hodnota v milionech korun podle Transfemarktu.

    Bohemians - Olomouc: Jako tank se do tutovky probil Jemelka, bránu ale přestřelil
    Video se připravuje ...

  • Presink na úkor kombinace

    Nesrovnávejte Olomouc ze sezony 2017/18, kdy bavila veřejnost efekt(iv)ní kombinací, s tou současnou. V kádru už nejsou šikovní technici jako Lukáš Kalvach, David Houska, Jakub Plšek či Šimon Falta, tudíž Václav Jílek musel upravit způsob hry. „Náš charakteristický rys by měl být presink,“ říká kouč. Na parádních maltských terénech jej Hanáci pilovali, ve všech třech utkáních napadali hodně vysoko, díky čemuž získávali míče blízko soupeřově bráně. Pak už je to jen o kvalitním dohrání situací. A to se rovněž dařilo. Teď ještě trochu vyladit výstavbu a postupný útok.

    12,9 - Tolik kilometrů naběhal Kryštof Daněk v srpnu proti Jablonci.

    Olomoucký Daněk o nezvyklém postu: Dozvěděl jsem se to včera
    Video se připravuje ...

  • Brána pro Stejskala?

    Je vysoce pravděpodobné, že jaro začne coby nová gólmanská jednička Jan Stejskal. Host ze Slavie dochytal podzim a na Maltě si pozici upevnil i díky tomu, že Slovák Matúš Macík zůstal doma kvůli zraněné šlaše v ruce. I proto si Olomouc stáhla odchovance Jakuba Trefila, jenž stejně jako osmnáctiletý Tadeáš Stoppen od trenéra brankářů Tomáše Lovásika dostal v přípravě šanci. Stejskal na Maltě vynuloval Aalborg i Tirol, působil jistě i v rozehrávce. Mohl by být symbolem „nové jarní“ Sigmy, která chce být lepší než na podzim. Je však třeba dodat, že ani Macík nezklamal.

    2 - Pouze dva zápasy odchytal Jan Stejskal na podzim v lize.

    Jan Stejskal v Olomouci Jan Stejskal v OlomouciFoto Petr Pelíšek pro Sport

  • Mladá křídla baví

    Martin Hála a Tomáš Zahradníček toho na podzim odehráli na křídlech nejvíce. Nyní se však obsazení změní. Nejlepšího střelce Hálu pořád trápí achilovka a na Zahradníčka se cpe mladší konkurence. Jeden kraj obsadí posila Jan Navrátil, o druhý je tlačenka. Výrazný progres v pracovitosti a přepínání udělal produktivní Jakub Matoušek, jehož Olomoučtí nechtějí pustit hostovat do Pardubic. Filip Uriča zase v hierarchii přeskočil Jáchyma Šípa, který by mohl odejít na východ Čech místo Matouška. Dalšími alternativami na strany jsou Pavel Zifčák či Kryšfof Daněk.

    1+1  - Matouškova bilance gólů a asistencí v posledním duelu s Tirolem.

    Olomouc - Zlín: Matouškova rána se mezi tyče nevešla
    Video se připravuje ...

  • Greššák v nejlepší formě

    Lukáš Greššák je jedním z osmi hráčů (Beneš, Hubník, Vepřek, Hála, González, Zahradníček, Yunis), kterým v červnu končí na Andrově stadionu smlouva. Třiatřicetiletý defenzivní záložník si nicméně výkony na malinkém ostrově řekl o otevření jednání o nové. V současnosti je Greššák v nejlepší formě od příchodu na Moravu v létě 2019. Čte hru, je úspěšný v soubojích a po zisku balonu přidává konstruktivní nadstavbu, což dřív nebylo zvykem. Sílí i pozice Jiřího Spáčila, naopak menší minutáž čeká Jana Sedláka. Na další hostování se možná vydá Patrik Slaměna.

    365 - Tolik minut odehrál Lukáš Greššák v pěti podzimních zápasech F:L.

    Lukáš Greššák (uprostřed) v souboji se Zlínem Lukáš Greššák (uprostřed) v souboji se ZlínemFoto Profimedia.cz

  • Jak by mohla Sigma nastoupit v Jablonci

    Stejskal

    Chvátal           Beneš  Jemelka           Zmrzlý

    Greššák

    Matoušek        Breite  Daněk Navrátil

    Růsek

    SESTŘIH: Olomouc - Zlín 1:1. Moravské derby bez vítěze, na Růskovu trefu odpověděl Fantiš
    Video se připravuje ...

    SESTŘIH: České Budějovice - Olomouc 2:1. Sigmě k bodům nepomohla ani krásná trefa Gonzáleze
    Video se připravuje ...

    SESTŘIH: Olomouc - Slavia 0:1. Rozhodl sporný gól, Stanciu nedal penaltu
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud