29. ledna 2022 • 19:57

Stanciu do Číny: Stejné město, jiný klub. Slíbený má pohádkový plat

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
18
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oznámení přestupu Nicolae Stancia se blíží a začínají být jasnější i podrobnosti o jeho čínském angažmá. Jeho novým působištěm sice má být v posledních letech proslulé město Wu-Chan, ale ne místní tradiční FC, ale tým, který oslaví teprve šest let existence a v posledním ročníku hrál druhou ligu.



Dohoda je hotová. Nicolae Stanciu je na odchodu ze Slavie do Číny. Ví, kolik bude brát, a sešívaní mají jistotu, jakou částku za rumunského záložníka dostanou. Objevují se i další podrobnosti transferu. Tím nejpodstatnějším je, že hrát ve Wu-Chanu ještě neznamená hrát za FC.

„Podle mých informací se Nicolae Stanciu nepřipojuje k FC Wu-Chan, ale Wu-Chan Three Towns (v překladu Tři města). Ten čerstvě postoupil do Superligy, ale bude mít největší rozpočet a má cíl ji hned v první sezoně vyhrát,“ píše rumunský novinář Emanuel Rosu.

Podle tradičně skvělé informovaného žurnalisty má být Stanciu ve svém novém týmu klíčovým hráčem a bude tomu odpovídat i gáže. Roční plat technického záložníka má být 3 miliony eur, v přepočtu kolem 75 milionů korun. Takovému lákadlu ani Slavia, která na platech hráčů rozhodně nešetří, nemohla konkurovat. Sešívaní mají za přestup vyinkasovat 4 miliony eur (97 milionů korun), tedy přibližně stejnou sumu, za kterou ho před dvěma a půl roky koupili ze Saúdské Arábie.

Za tu dobu se stihl v červenobílém dresu vyrovnat s otevřenou nesympatií sparťanských fanoušků a získat ocenění pro nejlepšího záložníka i cizince FORTUNA:LIGY. V 77 zápasech v nejvyšší soutěži nastřílel 19 gólů a přidal 23 asistencí, další téměř tři desítky startů přidal v evropských pohárech. V týmu Jindřicha Trpišovského si zahrál Ligu mistrů a byl výraznou postavou při fantastické jízdě Evropskou ligou.

„Na přestupu Stancia do Číny pracuje agent Sascha Empacher, který je odpovědný za přesuny do Anderlechtu Brusel, Sparty i Slavie,“ píše Rosu s tím, že oficiální oznámení transferu má být otázkou nikoli dnů, ale hodin.

Směřuje do klubu, jehož hlavní strategií v době vzniku byla výchova mladých talentů, teď má ale velké ambice i s mužským týmem. Dosavadními oporami jsou Brazilec Ademilson, který dělal velkou kariéru v Japonsku, nebo nigerijský útočník Moses Ogbu. Ten v minulosti hrál ligu ve Švédsku a štěstí zkoušel v Anglii.

Poslední ročník Jia League – druhé nejvyšší čínské soutěže – Wu-chan Three Towns ovládl se 79 body z 34 zápasů. Postup měl tým z města, které v posledních letech proslulo nejen fotbalem, jistý už několik kol dopředu.

Před novou sezonou kluboví manažeři zkoušeli zlanařit i útočníka Manu Valleja z Valencie. Čtyřiadvacetiletý Španěl je ale odmítl. Nejvýraznější posilou tak doposud je bývalý čínský reprezentační stoper Mej Fang.

Nicolae Stanciu je na odchodu ze Slavie
Nicolae Stanciu je na odchodu ze Slavie

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
18

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud