1. února 2022 • 10:55

Bohemians po přípravě: doplnění obrany, dilema v bráně trvá

Autor: vmn, mms
Vstoupit do diskuse
0
  • Bohemians v přípravě především doplnili obranuBohemians v přípravě především doplnili obranuFOTO: www.bohemians.cz/PJml

    Nejhorší obrana v lize, nedůstojné výprasky od týmů velké trojky a po podzimní části ligy 12. místo jen dva body od pozic, ze kterých hrozí pád do baráže. V Ďolíčku měli během zimní přestávky o čem přemýšlet a při doplňování kádru se zaměřili hlavně na defenzivní část. To vše za zvuku těžké techniky. 

  • Nervózní loučení

    Mezi fanoušky nesmírně oblíbení, ale jejich pozice v kádru slábla. Gólman Patrik Le Giang dělal Bohemians dobré jméno i svými aktivitami mimo fotbal, exreprezentant Kamil Vacek sice nedostával tolik prostoru, přesto oznámení, že už nepatří do áčka, prohlásil za šok.

    Bývalý hráč Bohemians a nyní sportovní novinář Robert Neumann označil strohé oznámení odchodů dvou sympaťáků za neprofesionální a neslušné, jako return přiletěla podrážděná reakce předsedy představenstva klubu Dariusze Jakubowicze a i mezi fanoušky nastala snad až zbytečně ostrá debata…

    První kolo se nepovedlo, je čas na důstojnější Au revoir.

    „V přípravě jsem na Bohemce nedostal ani minutu a postupně začal cítit, že tudy cesta nevede. Definitivně se mi to potvrdilo, když jsem se nevešel do nominace na soustředění.“ Patrik Le Giang

    Bohemians Praha 1905 Vše o klubu ZDE

  • Připravené příchody

    Nejhorší obrana v lize, spousta zranění a Vladislav Ljovin, který se usadil na pozici defenzivního záložníka, zmizel zpátky do Ruska (aby se pak zjevil na Slovácku). Sportovní ředitel Miroslav Držmíšek věděl, jakou část hry musí primárně posílit a jednal rychle. Antonín Křapka, Jevgenij Nazarov i Dominik Hašek možná nejsou protřelými ligovými hvězdami, ale strávili s týmem prakticky celou přípravu. Stejně tak záložníci Daniel Mareček a Michal Beran se v Ďolíčku hlásili hned zkraje ledna.

    Sportovní vedení působí dojmem, že mělo příchody dlouho dopředu připravené, na testech paradoxně neuspělo jen na první pohled největší jméno – Denis Granečný z Baníku. Transfer Ondřeje Petráka po návratu ze soustředění pak působí jako výjimka potvrzující pravidlo. Čekání, kdo odpadne z kádrů „S“ může přijít, ale při aktuální šíři kádru nejde o nutnost.

    Daniel Mareček nastoupil v zelenobílém poprvé symbolicky proti Spartě Daniel Mareček nastoupil v zelenobílém poprvé symbolicky proti SpartěFoto www.bohemians.cz/PJml

  • Za teplem do sněhu

    Provincie Antalya. Tradiční místo, kam české kluby míří na soustředění za teplem a kvalitními povrchy. Pro Vršovickou výpravu to tentokrát úplně neplatilo, když na většinu tréninků vybíhali v bundách a rukavicích. Narychlo domluvený zápas s Karabachem jim pak ještě rychleji zhatila nečekaná sněhová nadílka.

    „Předpověď zprvu nevypadala nejlíp, ale počasí je celkem slušné. Jen po ránu je tady kosa jak v Čechách. Ale máme nejlepší tréninkové hřiště za dobu, co jsme tady trénovali,“ pochvaloval si pro klubovou televizi Martin Dostál. Turecko opustili zelenobílí s bilancí dvou remíze a jednoho vítězství.

    Výsledky Bohemians v Turecku:

    Bohemiasn - Levski Sofia (Bul) 1:1

    Bohemians - Gabala (Áze) 3:1

    Bohemians - Wolfsberger AC (Rak) 1:1

  • V bráně pokračuje dilema

    Bačkovský, nebo Le Giang? Trenér Luděk Klusáček už na začátku sezony řešil, kdo bude brankářskou jedničkou a za chybující obranou se během podzimu ukázali oba se střídavými výsledky.

    Odchod Patrika Le Gianga na Slovensko ale Hugovi Bačkovskému cestu k jistotě neumetl. Po dlouhodobém zranění se totiž vrátil Roman Valeš a v přípravě dostal oproti dlouhodobému hostu ze Sparty dvojnásobnou porci minut včetně generálky a rakouským Wolfsbergerem.

    Zelenobílý trenérský štáb tak znovu čeká rozhodování, jen v pozměněném obsazení.

    Brankář Roman se vrátil po dlouhodobém zraněníFoto Michal Beranek / Sport

  • Čekání na marody

    Tomáš Necid, Jan Chramosta, Ibrahim Keita, mladý Matěj Koubek… V útoku mají klokani slušnou konkurenci, ale předpokládaná jednička se během zimy nepředvedla. David Puškáč má veškerý potenciál být hlavní zbraní, ale v přípravě neodehrál ani minutu. S týmem sice trénuje, ale na všechny zápasy v Tipsport lize a na soustředění sledoval jen z tribuny.

    Na druhé straně hřiště má být základním stavebním kamenem Lukáš Hůlka, který po podzimní operaci kolene sice pečlivě rehabilituje, na hřišti ho ale ještě nějakou dobu čekat nelze.

    David Puškáč David PuškáčFoto Profimedia

  • Nejdřív bourat, časem stavět

    Rekonstrukce stadionu v Ďolíčku je téma, které se Bohemians táhne roky, během zimní přestávky se o kousek pokročilo. Bagry srovnaly se zemí budovy bývalé zastavárny a casina na jižní straně stadionu, které byly kvůli nevyhovujícímu technickému stavu prázdné. Po demolici by na vyčištěném místě mohla vyrůst nejdřív montovaná tribuna pro tisíc diváků, vytoužená velká rekonstrukce Ďolíčku s prostorem do Vršovické ulice počítá i s komerčními prostory.

    V Ďolíčku se bourá, vzniklý prostor umožní další rekonstrukci V Ďolíčku se bourá, vzniklý prostor umožní další rekonstrukciFoto www.bohemians.cz

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud