18. února 2022 • 20:00

Holoubek o talentech a cestě na Everest: Utíká nám silová složka

Autor: šf
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové mladé pušky – příslib velkých výkonů a zářných úspěchů, ale i zhodnocení investic pro klub. Jenže často to vypadá, že zatímco v českém fotbale jako by měli mladí hráči označovaní za talenty pořád na všechno dost času, jejich zahraniční protějšky jsou už v základních sestavách svých týmů, nebo dokonce platí za opory. Čím to je? Mají tuzemské naděje zpoždění, a pokud ano, tak proč? „Utíká nám silová složka. Tam vidím v případě mladých hráčů obrovský rozdíl mezi námi a konkurencí,“ říká trenér reprezentace do 19 let David Holoubek.  



Ve speciálním videu expert na mládež poukazuje na důvod, proč tomu tak je, ale také prozrazuje, ze kterých týmů dostává nejlépe připravené teenagery. Vedle toho se věnuje i otázce odchodu mladých domácích hráčů do ciziny, včetně nedávného přestupu exsparťana Christopha Kabonga, jenž si za devatenáctku připsal jediný start (v přípravě se Slovenskem). Ještě coby šestnáctiletý přestoupil do belgického Lommelu, jenž patří do sítě klubů vlastněných majiteli Manchesteru City. „Je to cesta na Mount Everest a jdeš po ní sám. Občas tě někdo popostrčí, nebo stáhne za nohu dolů,“ popisuje podobné anabáze Holoubek.

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud