25. února 2022 • 11:06

Z legrace vážná věc. Slavia řeší, jestli její Ukrajinci nebudou muset do války

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatím to není úplně aktuální, nicméně v nejisté době útoků Putinova Ruska na Ukrajinu se věci mění každou minutou. Napadená země vyhlásila ve čtvrtek všeobecnou mobilizaci obyvatelstva. Muži mezi osmnácti lety a šedesáti lety mají zakázáno opustit hranice. Zatím se neví, zda se branná povinnost rozšíří i na Ukrajince pracující v zahraničí. Pokud ano, zoufalé volání ruskou agresí stižené země se dotkne též sportovců působících v Česku, i dvou fotbalistů Slavie – Tarase Kačaraby a Maksyma Talovjerova.



„Pokud by něco takového nastalo, samozřejmě bychom to řešili. Nyní nemáme víc informací než vy,“ prohlásil Michal Býček, tiskový mluvčí Slavie.

Prakticky ve stejném duchu hovořil i trenér Jindřich Trpišovský. „Nic moc o tom nevím. Je to vážné téma. Minulý týden jsme si dělali trochu legraci, jestli nám neodjedou, a teď je to realita. Nevím, jak to tam přesně je, nechci to moc komentovat, ale ta možnost asi je. Jde hlavně o kluky, bavili jsme se o tom, odehráli nějak zápas a neumím si představit, jak to na ně dolehne třeba v noci nebo další den. Snažíme se být s nimi, to je to jediné, co teď můžeme dělat,“ řekl tiše.

Podle agentury Interfax-Ukrajina se mobilizace bude realizovat devadesát dnů počínaje dnem nabytí účinnosti výnosu, což bylo ve čtvrtek. Bude se týkat Ukrajinců, kteří podléhají branné povinnosti a záložníků. Vztahuje se na území celé Ukrajiny s výjimkou Luhanské a Doněcké oblasti, které zčásti ovládají separatisté.

Kačaraba s Talovjerovem včera nastoupili k odvetě prvního kola vyřazovací fáze proti Fenerbahce. Pomohli k vítězství 3:2 a postupu do osmifinále. Prvně jmenovaný nastoupil s kapitánskou páskou. Zápas zvládl výtečně. Deníkem Sport byl ohodnocen vysokou známkou osm. Druhý odehrál závěrečných dvanáct minut. Po utkání byli oba Ukrajinci vyzváni Tribunou Sever, aby řídili děkovačku.

„Koncentroval jsem se na zápas, ale všechny myšlenky jsem měl s Ukrajinou, s rodinou. Šel jsem na hřiště udělat svou práci, teď pojedu domů a budu kontaktovat rodinu a blízké, které mám na Ukrajině,“ pravil slávistický stoper v bezprostřední reakci po zápase.

Během dne zjišťoval aktuální novinky, telefon nedal z ruky. Dnes to jistě nebude jiné...

Hrát, když začíná válka? Silná káva, říká Bielik. Vzpomněl si na revoluci
Video se připravuje ...

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud