Radek Špryňar
25. dubna 2022 • 19:41

Proč Hradec sejmul Slavii? Životní orgány fungují, mozkem kouč Koubek

Vstoupit do diskuse
1
  • Video se připravuje ...

    Nebyla to náhoda. Ani štěstí nehrálo roli. Vítězství Hradce Králové nad Slavií 4:3 v prvním kole nadstavby bylo podepřené výraznou herní i individuální kvalitou. Východočeši žijí svůj pohádkový příběh. Od rozpadu federace nikdy nebyli takto silní. Nikdy neskončili v první šestce. Všechny složky fotbalového organismu votroků fungují, vzájemně se doplňují, podporují. Kdyby jedna vypadla, mělo by to negativní důsledky. Deník Sport popisuje životní orgány v těle senzačního nováčka.

  • MOZEK

    Miroslav Koubek, trenér

    To on vymyslel Hradec v současné podobě. Fyzicky dokonalý, takticky sofistikovaný, otravný v napadání, důsledný v každé vteřině. Když se kouč krátce před druhým poločasem proti Slavii dozvěděl, že soupeř mění sestavu i rozestavení, okamžitě reagoval, hráče si svolal dokolečka k sobě a vymyslel protiplán. V sedmdesáti letech je plný energie a mladického elánu. Podle informací Sportu už jsou jednání o nové smlouvě ve finální fázi. Ladí se poslední detaily se šéfem klubu Richardem Juklem. Koubek zřejmě podepíše znovu na rok, gáže se mu však zvedne. Progres ve finančním ohodnocení si plným právem zaslouží.

    1

    O jeden rok by se mělo prodloužit trenérské angažmá Miroslava Koubka v Hradci Králové

    Celý rozhovor: Miroslav Koubek o Hradci, Berbrovi, reprezentaci a trenérské kariéře
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • SRDCE

    Jiří Sabou, sportovní ředitel

    Jestliže Koubek vymyslel Hradec, on zrealizoval minulé léto příchod trenérského barda. Šlo o trefu do černého a bravurní manažerské rozhodnutí, které se rodilo v silné nedůvěře okolí. Přesto si prosadil svou. Dalším plusem funkcionáře, jehož entuziasmus a nadšení do práce snad nemá hranic, jsou citlivé zásahy do kádru. Po postupu tým doplnil sice kosmeticky, ale nesmírně pečlivě. Příchody „no name“ hráčů Jakuba Klímy a Filipa Kubaly se postupem času ukázaly jako znamenitý tah. Navíc Sabou je neústupný obchodník. Hráče, o které je z logiky věci zájem, si náležité cení. V zimě necouvl Mladé Boleslavi s Vašulínem, odolal i četným nájezdům na Vlkanovu. V létě bude zase čelit výrazné poptávce.

    5

    Pátou sezonu je na východě Čech v pozici sportovního ředitele. Za tu dobu měnil trenéra jen jednou. A to ještě z vynucených důvodů. I to ukazuje na jeho výbornou práci.

    Sportovní ředitel Hradce Králové Jiří Sabou Sportovní ředitel Hradce Králové Jiří SabouFoto FC Hradec Králové

  • DUŠE

    Adam Vlkanova, kapitán

    Mít takového kapitána by si přál každý klub. Oddaný fotbalu, maximálně zodpovědný za mužstvo, v kabině absolutně uznávaný i „radou starších“.  Na bojišti jde v každém ohledu příkladem. Neexistuje, že by se na svoje povinnosti vybodnul. A to nejlepší na konec: s patnácti body (7 branek, 8 asistencí) patří Vlkanova mezi nejsilnější ofenzivní zvířata FORTUNA:LIGY. V bodování mu patří páté místo. Nezadá si s Almásim či Ewertonem. Téměř ve všech útočných ukazatelích patří do TOP 10 celé soutěže.

    15

    Se sedmi góly a osmi asistencemi je nejproduktivnějším hráčem Hradce.

    Hradec Králové - Slavia: Dokonalý protiútok! Vlkanova prostřelil Koláře, 4:2
    Video se připravuje ...

  • SVALY

    Jan Mejdr, hvězda týmu

    Spousta trenérů na něm může oči nechat. Chlapa s vyrýsovanou postavou, vytrvalostními předpoklady a kondičně dokonale připraveného prostě chcete mít při sobě. Poněkud neobroušeným fyzickým stylem hry připomíná Pavla Kadeřábka. Ve své první ligové sezoně nasbíral už sedm asistencí, přidal jednu branku. Není divu, že se pravý bek ocitl na seznamu vytipovaných posil plzeňské Viktorie. Zájem budou mít jistě i další týmy z horní poloviny tabulky. Jediná drobná výtka: výraznější představení zatím nepředvedl proti tuzemské svaté trojici Slavii, Spartě a Plzni. V nadstavbě však ještě možnosti mít bude.  

    29

    Tolik přihrávek do gólové šance adresoval svým spoluhráčům. Nikdo z klubu nemá vyšší číslo. V lize patří v této statistice do nejlepší desítky.

    Hradec Králové - Olomouc: Vlkanova našel Mejdra, který se trefuje poprvé v sezoně
    Video se připravuje ...

  • POHYBOVÝ APARÁT

    Jakub Rada, veterán

    Co se týče rychlosti a všeobecné mobility po trávníku, poněkud ztrácí. Ve čtyřiatřiceti letech je to logické. Na první dobrou pod „pohybový aparát“ nepatří. Důvod je jiný. Jde o vysokojakostní dolní končetiny. Jakmile je u míče, mozek mu sepne, k nohám sešle podnět a ty precizně zrealizují myšlenku. Rada v Hradci prožívá báječný závěr kariéry. Je na devíti gólech, mocně touží po desátém. Kdyby byl proti Slavii na place od první minuty, zřejmě by kopal penaltu on, nikoliv Daniel Vašulín. Kulaté číslo by bylo na spadnutí. Možnosti bude mít ještě čtyři. V klubu vážně uvažují, že nejlepšímu střelci nabídnou novou roční smlouvu. Dohodě by nemělo nic bránit.

    23,7 %

    Taková je střelecká úspěšnost Jakuba Rady. Z osmatřiceti vypálených ran skočilo v síti celkem devět

    Hradec Králové - Slavia: Mazaná Radova standardka málem zapadla až za Koláře!
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud