10. května 2022 • 09:00

Zahraniční kouč? Posledně do Sparty přivedl půlku Evropy, líčil Šmicer

Autor: vfo
Vstoupit do diskuse
17
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spojení Pavel Vrba – Sparta od pondělního dopoledne neplatí. Přetrhlo se, cesty se rozešly. Osudným se osmapadesátiletému trenérovi stala potupná prohra Pražanů na hřišti Plzně 0:3. A jak už iSport.cz informoval, sportovní ředitel letenského klubu Tomáš Rosický má na radaru německého stratéga  Heiko Herrlicha. „Další pokus se zahraničním koučem? Když tam byl posledně Stramaccioni, dostal volnou ruku, přivedl půlku Evropy a pak se jich Sparta pět let zbavovala,“ líčil Vladimír Šmicer v jednom z témat pořadu TIKI TAKA na O2 TV Sport.



Do konce skupiny o titul v nadstavbě FORTUNA:LIGY zbývá odehrát poslední dvě kola a Spartu v nich povede dosavadní kouč strahovské rezervy Michal Horňák. „Čekal jsem, že Pavel Vrba dostane víc času. Sparta nastavila nějakou vizi a začala přestavbu, ale to se během dvou let neudělá,“ přemítal Šmicer. „Nevím, jaké jsou vztahy mezi vedením, Pavlem a hráči. Pro mě je to kvalitní trenér a myslel jsem, že mu dají víc prostoru.“

Názor nabídl i další host Luboš Kozel. „Jsem zvědavý, kdo přijde. Obecně je pravda, že v Česku není trpělivost s trenéry. Ale když se podíváte, kolik Sparta loni ztrácela na první místo, dvacet bodů tuším? Teď to bylo před zápasem v Plzni šest. Navíc jsou ve finále poháru. Možná, kdyby ve Slovácku nebyla průtrž mračen a vyhrálo se, situace by byla jiná. Jenže osud to napsal takhle,“ řekl současný kouč Liberce.

„Stejně ho podezírám, že to měl promyšlené, aby stihl Limbovu rozlučku,“ odlehčil téma Petr Švancara. Finále poháru se totiž odložilo na 18. května a o den dřív si naplánoval rozlučku s kariérou David Limberský.

Vrba končí ve Spartě. Překonal trauma v Evropě a proti Slavii, pak už tým neposunul dál
Video se připravuje ...

Když se Švancara na rovinu ptal Kozla, jak to bylo s jeho koncem v Baníku, odpověděl následovně: „To je jednoduché. Nejsou výsledky, první na řadě je trenér. Tak jsem šel.“

Když došlo na téma příštího trenéra Sparty, slovo si vzal Šmicer: „Nevím, jak Sparta vůbec přemýšlí. Jako máme dobrý tým, ale kouč je špatný? Tak to na mě působí. Ale kádr má skoro furt stejný. Jestli si myslí, že přijde nový trenér a změní se to, nevím no. Nechal bych Vrbu a dal mu čas, aby si vybudoval tým.“

O zahraniční cestě v podobě Herrlicha, o kterém jako první informoval iSport.cz, není přesvědčen. „Když tam byl posledně Stramaccioni, dostal volnou ruku, přivedl půlku Evropy a pak se jich Sparta pět let zbavovala,“ nabídl pohled Šmicer. „Ale uvidíme. Heika moc neznám. Bude záležet, jakou dostane volnost na přestupovém trhu. Jestli si koupí své hráče, nebo bude muset pracovat s tím, co má,“ dodal.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
1. Plzeň 35 26 7 2 63:21 85
2. Slavia 35 24 6 5 80:27 78
3. Sparta 35 22 7 6 72:40 73
4. Slovácko 35 21 5 9 59:38 68
5. Ostrava 35 15 10 10 60:48 55
6. Hr. Králové 35 10 14 11 44:52 44

SESTŘIH: Plzeň - Sparta 3:0. Viktoria blízko titulu, dohrávalo se v deseti
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
17

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud