11. května 2022 • 16:18

Neapol krouží kolem Hložka, píší v Itálii. Zájem potvrdil hráčův otec

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
19
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Adam Hložek by mohl zamířit ze Sparty do Neapole. O zájmu třetího týmu italské Serie A informoval server CalcioNapoli24, který přinesl krátký rozhovor s otcem devatenáctiletého reprezentanta Zbyňkem. Zprávu převzala i další média včetně renomovaného sportovního deníku Corriere dello Sport.



Hložek je považován za jednoho z největších českých talentů posledních let a po konci sezony se očekává jeho přestup do špičkové evropské ligy. V Neapoli by mohl zaplnit uvolněný post po kapitánovi Lorenzu Insigneovi, který už je domluvený na přestupu do Toronta.

„Víme o zájmu Neapole a dalších evropských klubů. Adam je mentálně velmi silný, vše řeší s velkým klidem, ale pochopitelně cítí zájem velkých týmů,“ citoval Zbyňka Hložka server CalcioNapoli24.

H100žek! Cesta od talentu k ligové ikoně. První stovkař před dvacítkou
Video se připravuje ...

Adam Hložek, který v červenci oslaví dvacetiny, debutoval v lize za Spartu už jako šestnáctiletý. Pyšnit se může několika ligovými rekordy. Je nejmladším střelcem gólu v historii (16 let a 7 měsíců), nejmladším střelcem hattricku a i nejmladším králem kanonýrů. Ve 129 soutěžních utkáních zaznamenal 39 branek a 36 asistencí. V reprezentaci má bilanci 14 zápasů a jeden gól. Představil se i minulý rok na EURO a přispěl k postupu českého výběru do čtvrtfinále.

„Zhruba od jeho 12 let mi všichni říkali, že je to velký talent a brzy bude hrát na nejvyšší úrovni. Adam může hrát na pozici desítky, na hrotu i na křídle. Jeho velkým vzorem je Cristiano Ronaldo ,“ charakterizoval Zbyněk Hložek svého syna.

Neapol s největší pravděpodobností obsadí v této sezoně italské ligy třetí místo, dvě kola před koncem má pětibodovou ztrátu na druhý Inter Milán a čtyřbodový náskok na Juventus. Účast v Lize mistrů mají svěřenci Luciana Spallettiho zajištěnou.

SSC Neapol Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
19

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud