Jonáš Bartoš
12. května 2022 • 07:20

Dlouhá noc mistrů v Plzni: vítání s fanoušky, světlice a pařba do rána

Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tahle noc nebyla krátká… Plzeňští fotbalisté ve středu stvrdili šestý mistrovský titul. Slavilo se už v autobuse cestou z Boleslavi, kde Bílkovi hoši setnuli Hradec 2:0. V Plzni po příjezdu ke stadionu připravili fanoušci svým hrdinům bouřlivé uvítání – světlice, pokřiky, muzika. Všechno bylo. Mužstvo pokračovalo do restaurace Na Parkánu, kde se „pařilo“ až do ranních hodin. Jak vypadaly oslavy šampionů?



„Tak jsme vám ty medaile přivezli!“ hlaholil veselý Pavel Horváth, někdejší kapitán a současný asistent Michala Bílka. Když vystoupil on a další členové plzeňské mistrovské party z autobusu u Doosan Areny, čekaly na tým desítky fanoušků.

Noc se přehoupla přes půlnoc, nicméně v Plzni se teprve začínalo.  Ke stadionu se blížilo víc a víc lidí, za chvíli už dorazily autobusy s těmi, co fandili přímo v Boleslavi. A to už se jelo opravdu naplno, vše raději hlídali přítomní policisté a těžkooděnci.

Hráči po příjezdu nejdřív zamířili do šatny. Tančilo se, zpívalo, zapalovaly se vítězné doutníky. Vše sledovali pod okny fanoušci, kterým hráči mávali a reagovali na jejich pokřiky. „Bogy, zůstaň,“ znělo jedno z přání od plzeňských fans směrem k nejlepšímu střelci ligy, jenž nejspíš Viktorii v létě po skončení smlouvy opustí.

Podívejte se, jak začaly mistrovské oslavy! Fotbalisté Plzně se právě dozvěděli, že Slavia ztratila
Video se připravuje ...

Na změny v kádru v tu chvíli ale nikdo nemyslel. Jak narůstal počet příznivců, zvyšoval se hlahol, zapalovaly se první světlice. Brazilský stoper Eduardo Santos nasadil sluneční brýle a bubnoval v rytmu samby, vedle něj tančili Mosquera, Beauguel a další, hráči se promíchali s fanoušky a juchali nedaleko stadionu společně.

Slavilo se i na blízkých tenisových kurtech, odkud se rozléhala hlasitá muzika. Pak už se zavelelo jasným směrem – na Parkán! Na místo, kde plzeňští fotbalisté už dlouhá léta zapíjejí úspěchy nebo zahání žal z porážek.

Tentokrát bylo veselo. Na některých se podepsala únava z náročného programu, některé unavila už cesta z Boleslavi. Na benzině před Prahou se doplňovalo „palivo,“ vévodilo pochopitelně plzeňské pivo a šampaňské.

Plzeňské oslavy titulu! Bílek v dojetí, Chorého vzkaz Rajnochovi
Video se připravuje ...

Nejvíc lidí se sešlo na cestě mezi stadionem a známou pivnicí, která leží přes ulici od stadionu. Fanoušci gratulovali svým hrdinům. Šestý titul, se kterým nikdo nepočítal, si všichni řádně vychutnávají. Doutníky, vítězná trika, kšiltovky, šampaňské. Plzeňské noci nechybělo vůbec nic.

Oficiální oslavy proběhnou až v neděli po utkání proti ostravskému Baníku, po němž hráči zvednou nad hlavu mistrovský pohár a převezmou medaile. Chystá se tradiční velká akce na náměstí s dopředu nachystaným programem. Vše se uzavře úterním Limbovým finále, kde se s hráčskou kariérou rozloučí David Limberský a současný tým poděkuje fanouškům za úspěšnou sezonu. Ve středu v noci šlo o spontánní akci, nicméně o to hezčí a bezprostřednější.

Plzeňští fotbalisté si vychutnávají pozici aktuálních lídrů české kopané. Ukončili tříletou nadvládu Slavie a znovu si užívají triumf nad movitějšími a favorizovanějšími pražskými rivaly. Uzmuli v pořadí šestý titul v novodobé éře, což žádný jiný český klub ve své sbírce za uplnulé období nemá. Radost všech byla pochopitelná a oprávněná. Středeční noc v Plzni zkrátka nebyla krátká…

Po příjezdu plzeňských fotbalistů vypukly mohutné oslavy 6. titulu
Po příjezdu plzeňských fotbalistů vypukly mohutné oslavy 6. titulu

Beauguel se Šádkem v družném rozhovoru: Padala slova „future“ a „stay here“
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Hradec Králové - Plzeň 0:2. Viktoria slaví šestý titul, rozhodl Beauguel
Video se připravuje ...

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
1. Plzeň 35 26 7 2 63:21 85
2. Slavia 35 24 6 5 80:27 78
3. Sparta 35 22 7 6 72:40 73
4. Slovácko 35 21 5 9 59:38 68
5. Ostrava 35 15 10 10 60:48 55
6. Hr. Králové 35 10 14 11 44:52 44

Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud