31. května 2022 • 17:20

Co nevíte o kouči Sparty: „nahá“ tiskovka, vyřadil Trpišovského i Vrbu

Autor: krm, inf
Vstoupit do diskuse
18
  • Video se připravuje ...

    Čekání sparťanských fanoušků je u konce, Letenští v úterý odpoledne oznámili jméno nového trenéra. Je jím pětačtyřicetiletý dánský kouč Brian Priske. Muž, který tuzemským příznivcům příliš známý není, nepříjemné vzpomínky na něj ovšem má Slavia, kterou s Midtjyllandem připravil o Ligu mistrů. Co o novém šéfovi sparťanské lavičky nevíte?

  • Dánský titul i starty v Premier League

    Priske, který nastupoval na pozici obránce, za sebou má celkem pestrou hráčskou kariéru, která logicky začínala v Dánsku. Prošel Horsensem a Aarhusem, s týmem z Aalborgu získal v roce 1999 dánský titul. Defenzivní fotbalista se pak objevil i v Genku či Bruggách, 30 startů v Premier League zapsal jako člen kádru Portsmouthu v sezoně 2005/06. Kariéru uzavřel v barvách norského IK Start.

    Brian Priske v souboji s Emanuelem Adebayorem z ArsenaluFoto Profimedia.cz

  • Reprezentant na EURO 2004

    Za dánské reprezentační áčko Priske naskočil do 24 zápasů. Dostal se i do výběru pro EURO 2004, na kterém se výrazně dařilo české reprezentaci. Čtvrtfinálový souboj proti Nedvědovi, Rosickému a spol. sledoval nový kouč Sparty z lavičky. Předtím naskočil na 14 minut do zápasu s Itálií ve skupině (0:0). V neúspěšné kvalifikaci o MS 2006 pak odehrál deset z dvanácti utkání.

    Brian Priske hrál i za dánskou reprezentaciFoto Profimedia.cz

  • Vyřazení Trpišovského i Vrby

    Trenérskou kariéru Priske zahájil od roku 2011 jako asistent v Midtjyllandu. Ten pak v srpnu 2019 převzal jako hlavní kouč, poté co rezignoval Kenneth Andersen. Klub dovedl k ligovému titulu a na startu sezony 2020/21 se s ním přes Slavii dostal do Ligy mistrů. Mimochodem - na cestě do prestižní soutěže o dvě předkola dřív vyřadil Ludogorec Razgrad, který tehdy vedl Pavel Vrba. V minulém ročníku pak působil v belgických Antverpách.

    Brian Priske jako trenér AntverpFoto Profimedia.cz

  • Tiskovka v ručníku

    V Antverpách na sebe Priske upozornil i kuriózním momentem. Před zápasem s Omonií Nikósie v závěrečném předkole Evropské ligy se se svým týmem vsadil, že pokud zvládne duel vítězně a s čistým kontem, přijde na tiskovou konferenci nahý. Antverpy vyhrály 2:0 a po úspěšném penaltovém rozstřelu si zajistily podzimní účast v pohárech. „Je mi líto, lidi. Před zápasem jsem se vsadil se svými hráči,“ smál se pak Priske před novináři, kam přišel zabalený jen do ručníku.

    Po postupu do základní skupiny Evropské ligy s Antverpami přišel nový trenér Sparty Brian Priske na tiskovou konferenci nahýFoto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
18

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud