31. května 2022 • 20:35

Trenér Priske: Chceme na Spartu vrátit titul. Smlouvu naštěstí řešili jiní

Autor: krm, inf
Vstoupit do diskuse
14
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Známá tvář z Česka, Adrian Guľa, nebo německá cesta? Sparta nakonec ve volbě nového kouče sáhla úplně jinam. V úterý oznámila, že ji do nové sezony povede pětačtyřicetiletý Dán Brian Priske. „Není pochyb o tom, že chceme vrátit titul zpět na Spartu,“ hlásí bývalý trenér Midtjyllandu a Antverp v prvním rozhovoru pro klubový web Letenských. Mluvil i o své filozofii nebo vyjednávání.



Andrea Stramaccioni před pěti lety vůbec neuspěl, teď to Pražané zkouší se zahraničním koučem znovu. „Jsem šťastný, že mohu být součástí této skvělé sparťanské rodiny. Je tady hodně dobrých hráčů. Už se nemůžu dočkat, až začnu trénovat,“ říká Priske v úvodním interview.

Jeho jméno se v českém prostředí před oficiálním oznámením neskloňovalo, vše se prý seběhlo velmi rychle. „Vyjednávání zabralo pár dní, bylo ale dobré. Jednání o smlouvách naštěstí řešili jiní lidé. Pro mě a Tomáše (Rosického) to bylo jednoduché. Řešili jsme fotbalové věci. Došlo na mou filozofii, můj způsob hry a jak tým vedu,“ vysvětluje na webu Sparty nový kouč třetího týmu uplynulé sezony.

A jak by se tedy mužstvo pod jeho vedením mělo prezentovat?

„Chci dominovat na míči, mít vysoké držení balonu a vytvářet si hodně šancí. Musíme také být schopni prolomit soupeřovu defenzivu. Stejně tak musíme naopak mít v obraně dobré postavení. Musíme v defenzivě hrát agresivně. Rád bych, aby naši hráči měli hodně síly, aby byla vysoká intenzita hry s míčem i bez něj,“ líčí Priske.

Sparta těží ze zajímavé líhně talentů ze strahovské akademie, na což by bývalý trenér Midtjyllandu rád navázal. Dánský klub se s mladými hráči koneckonců také snaží hodně pracovat.

„Akademie je opravdu důležitá. Jsme schopni poslat mladé hráče na hřiště, aby přinesli dobré výsledky. Stejně tak Sparta dokáže hráče následně prodat do zahraničních klubů. To je důležitá součást práce. Mladí hráči jsou důležitým aspektem, který mě podle mého názoru spojuje se Spartou, to propojení mezi prvním týmem a akademií. Už jsem viděl tréninkové zázemí. Chci, aby se do prvního týmu zařadilo co nejvíc našich hráčů,“ říká Priske.

Na ligový titul Letenští čekají dlouhých osm let, za posledních 15 sezon slavili jen dvakrát. I to by nový trenér rád změnil.

„Když podepíšete na Spartě, tak máte jen jeden cíl – být nejlepší. To je také důvod, proč jsem přišel. Vím, jak vysoké jsou tady ambice, které jdou od majitele až po nás, kteří budeme na hřišti každý den. Každý se musí vypořádat s tlakem, stejně tak i já. Rozhodující ve fotbale je udržet koncentraci, mít disciplínu a tvrdě pracovat. To pak přinese výsledky. Není pochyb o tom, že chceme vrátit titul zpět na Spartu,“ uzavírá Priske s vyřčením jasného cíle.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
14

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud