Jan Vacek
31. května 2022 • 18:25

Nové jméno pro Spartu dává smysl. Proti Vrbovi jde o velký kontrast

Autor: Jan Vacek, inf
Vstoupit do diskuse
10
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

POZNÁMKA JANA VACKA | Mladý, ambiciózní, s drajvem a chutí se zlepšovat. Takový je hodně stručný profil Briana Priskeho, nového trenéra Sparty. Klub z Letné si rozhodně zaslouží kredit za to, že se po letech znovu vydal na zahraniční misi.



Na první pohled vypadá sázka na dánského kouče logicky. Priske si udělal jméno v Midtjyllandu, který jede ve velkém datovou analýzu i další moderní technologie. Tohle je směr, kterým chce Sparta pod vedením sportovního ředitele Tomáše Rosického jít.

Nyní má v trenérském křesle muže, jenž bude se svým šéfem na jedné lodi. Fotbal vidí velice podobně, ve svých názorech se protkávají. To je alfa omega toho, aby vznikající projekt mohl být úspěšný.

Mimochodem, jedná se o velký kontrast oproti předchozímu trenérovi. Pavel Vrba odkláněl datovou analýzu na vedlejší kolej. Nekladl na ni takový důraz, v jeho každodenní práci neměla pevné místo. Fotbal viděl jinak, dělal ho jinak. Cíle a ambice největšího českého klubu ovšem nenaplnil. Priske má mnohem větší předpoklady, aby náročnou misi splnil. Rozhodující ale bude sportovní výkonnost mužstva. Pravda leží na hřišti a nikde jinde.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
10
Články odjinud


Články odjinud