Jan Vacek
6. června 2022 • 14:00

Sparta má třetí letní posilu! Ze Sigmy získala talentovaného Daňka

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
28
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jan Mejdr, Jaroslav Zelený a nyní i Kryštof Daněk. Sparta pokračuje v mohutném posilování kádru, v pondělí oznámila příchod už třetí letní posily. Za talentovaného ofenzivního záložníka pošlou Letenští do Olomouce zhruba milion eur, Daněk podepsal v pražském klubu dlouhodobou smlouvu.



Je mu stále teprve devatenáct let, přesto už má v nohách dvě kompletní ligové sezony. Kolem Kryštofa Daňka dlouhodobě kroužily obě pražská „S“, loni v létě byla v tomto směru aktivní především Slavia.

Zájem z Edenu ale postupem času chladl, od jara naopak výrazně vstoupila do hry Sparta. Její sportovní ředitel Tomáš Rosický Daňka dlouhodobě sledoval a v uplynulých měsících začal jednat. Výsledkem je dohoda o transferu, za který Letenští zaplatí zhruba milion eur (asi 25 milionů korun).

„Kryštof je velký talent českého fotbalu, vidíme v něm značný potenciál rozvíjet se i nadále. Je velmi dobře technicky vybavený, má zajímavá řešení v situacích jeden na jednoho,“ řekl pro klubový web sportovní ředitel Tomáš Rosický. „Umí pracovat s míčem na malém prostoru při postupném útoku i v brejkových situacích, hraje v tempu, je důležitý při napadání soupeřovy rozehrávky, správně reaguje při zisku míče i jeho ztrátě. Je velmi dobrý charakterově, sám se chce posouvat, přitom má týmové myšlení,“ doplnil.

„Kryštof Daněk patří bezesporu mezi nejzajímavější mladé fotbalisty Česka, který k nespornému potenciálu přidává již cenné zkušenosti. V devatenácti letech si připsal více než 50 startů v nejvyšší soutěži, pravidelně patří k tahounům mládežnických reprezentací,“ uvedl agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje.

Sparta - Olomouc: Rychlý brejk a Letná v šoku! Daněk překonal Nitu, 0:1
Video se připravuje ...

Třetí letní sparťanská posila Kryštof Daněk
Třetí letní sparťanská posila Kryštof Daněk

Daněk v uplynulém ročníku FORTUNA:LIGY odehrál 29 zápasů, ve kterých vstřelil dvě branky a připojil dvě asistence. Jeho výhodou je ofenzivní univerzálnost, nastoupit totiž může na podhrotové pozici i křídle.

„Díky herní inteligenci se jedná o ofenzivního fotbalistu využitelného na vícero pozicích, což ho řadí mezi velmi úzkou a ceněnou skupinu fotbalistů. Zásadní je v mých očích jeho osobní nastavení. Velmi dobře ví, co chce, a dělá pro to absolutní maximum,“ doplnil Kolář.

Člen reprezentační jednadvacítky na sebe upozornil mimo jiné i ve vzájemných zápasech se Spartou, které vstřelil už dva góly. To je rovných 40 procent všech branek, které v nejvyšší soutěži nastřílel.

Rudí tak pokračují ve snaze mít na startu letní přípravy kádr co nejvíc pohromadě. V předchozích dnech už představili pravého obránce Jana Mejdra a defenzivního univerzála Jaroslava Zeleného.

Na nový ročník by se mužstvo kouče Briana Priskeho mělo začít chystat zkraje příštího týdne, součástí přípravy pak bude i tradiční herní soustředění v Rakousku.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
28

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud