12. června 2022 • 14:16

Slavia vyrazila do Rakouska. Připojil se Bořil, vrací se i další marodi

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie odjezdem na soustředění do rakouského Aigenu zahájili letní přípravu na novou sezonu. S druhým týmem uplynulého ligového ročníku odcestovalo i několik nedávných marodů, kteří se kvůli zranění omluvili české reprezentaci z probíhající Ligy národů. Na první ze dvou kempů cestují i dvě ze tří posil obránci David Douděra s Eduardem Santosem a také navrátilci z hostování. Třetí z nových tváří útočník Václav Jurečka naopak stejně jako další reprezentanti chybí.



Na soustředění odjelo 28 hráčů. „Někteří naši hráči si stále plní reprezentační povinnosti, k týmu se budou připojovat postupně. Měli náročný program, bude to hodně individuální. Proto jsme soupisku znovu doplnili o mladé tváře a navrátilce z hostování. Jsme zvědaví, jakého progresu dosáhli,“ uvedl pro klubový web asistent slávistického trenéra Jaroslav Köstl.

Do Rakouska odcestovalo šest hráčů, kteří v poslední době chyběli kvůli zranění. Ze zdravotních důvodů se trenérovi české reprezentace Jaroslavu Šilhavému omluvili ze čtyř červnových zápasů obránce David Hovorka, záložníci Tomáš Holeš, Lukáš Provod a Petr Ševčík a také zadák Jan Bořil s pravým bekem či záložníkem Lukášem Masopustem, kteří byli na marodce delší dobu.

Vedle nich odjeli do Rakouska i navrátilci z hostování Ubong Ekpai či Mick van Buren a šanci dostalo několik mladíků. V kádru zatím nechybí ani nigerijský křídelník Peter Olayinka, o jehož přestupu do zahraničí spekulují česká média.

Slavia v Aigenu během léta absolvuje dvě soustředění, přičemž první bude více kondiční než druhé. „Vidím to zhruba 50 na 50. Polovinu času stráví kluci na hřišti, potřebujeme je vidět v herních situacích, druhou pak v lese při naběhávání kilometrů,“ uvedl Köstl.

Při druhém soustředění od 26. června do 10. července odehrají Pražané v Rakousku dvě přípravná utkání, z toho jedno proti Olympiakosu Pireus s českým reprezentačním gólmanem Tomášem Vaclíkem.

Soupiska Slavie na soustředění v Rakousku
Brankáři: Kinský, Kolář, Kovář, Stejskal
Obránci: Bořil, Douděra, Hovorka, Jurásek D., Masopust, Eduardo, Vlček
Záložníci: Ekpai, Holeš, Hromada, Icha, Jurásek M., Madsen, Olayinka, Plavšić, Provod, Rigo, Ševčík, Traoré, van Buren
Útočníci: Fila, Horský, Sor, Usor

Gól na Interu, velká bojovnost. Olayinka míří za Hamšíkem
Video se připravuje ...

Alexander Bah míří do Benfiky: góly i geniální asistence v dresu Slavie
Video se připravuje ...

Václav Jurečka: Zapadne univerzál „Peškova“ typu do Slavie?
Video se připravuje ...

Kúdela, stříbrný hoch z MS 2007 se loučí. Vzestup po třicítce, kaňka s Kamarou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud