Jan Vacek
13. června 2022 • 10:20

Sivok zpět ve Spartě, končí Ashworth. Koho bude mít Priske k ruce?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
13
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Realizační tým nového kouče Sparty Briana Priskeho má jasné kontury. Sparta v pondělí dopoledne oznámila kompletní složení podpůrné jednotky dánského trenéra. V klubu končí dosavadní vedoucí fyzické přípravy Ben Ashworth, jehož ve funkci nahradí uznávaný kondiční trenér Christian Clarup. Na Letnou míří rovněž Tomáš Sivok, jenž bude vykonávat pozici sportovního manažera A-týmu.



Portál iSport.cz o tom v předstihu informoval už v pátek, nyní je to potvrzené oficiálně. Někdejší obránce Tomáš Sivok se vrací do Sparty, v pražském klubu bude působit v nově vzniklé roli sportovního manažera A-týmu.

„S Tomášem Sivokem jsem se už nějakou dobu bavil o možnostech spolupráce. Teď přišel správný čas jeho příchod realizovat. Má spoustu zkušeností z ciziny, zná pracovní metody zahraničních trenérů, je jazykově vybavený a má sparťanské srdce,“ vysvětlil pro klubový web sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Co bude Sivokova agenda obnášet? Denní účast na tréninkovém režimu, komunikace s hráči a všemi složkami realizačního týmu. V praxi se jedná o jakousi spojku mezi áčkem a letenskými kancelářemi. Přímým nadřízeným Sivoka pak bude právě Rosický.

„Vytváříme teď pro Briana tým, který ho bude v jeho práci absolutně podporovat a vytvářet mu silné zázemí a optimální pracovní prostředí, v čemž by měl hrát Tomáš velkou roli. Máme široký realizační tým a je potřeba každodenní kontakt se všemi jeho složkami a neustálá komunikace o aktuálních provozních a sportovních tématech, kterých je každý den spousta,“ prohlásil sportovní ředitel.

Rosický: Angličtina hráčům jen prospěje. Kdo se nepodvolí trenérovi, nemůže tu hrát
Video se připravuje ...

Definitivní podobu zná i realizační tým Briana Priskeho. Redakce iSport.cz už v minulém týdnu informovala, že jeho součástí budou asistent Thomas Nörgaard, novým šéfem fyzické přípravy se stal Christian Clarup, jenž nahradil Bena Ashwortha. V klubu pokračuje kondiční trenér Tomáš Malý, končí naopak Pavel Rada s Václavem Polákem.

Zajímavá je situace kolem trenérů brankářů. Na Letnou se vrací Daniel Zítka, jenž si jako svého spolupracovníka vyžádal Martina Ticháčka. Ten je tak zpátky v klubu jen několik týdnů poté, co zkraje května společně s Pavlem Vrbou a jeho asistentem Zdeňkem Bečkou skončil. U mužstva naopak nepokračuje Michal Špit.

V pozici asistenta trenéra zůstává Luboš Loučka, do analytického týmu k Ondřeji Jandovi pak nově nastupuje Stephen Foyston, jenž s Priskem spolupracoval už během angažmá v belgických Antverpách.

Kompletní realizační tým Sparty

Brian Priske, hlavní trenér
Thomas Nørgaard, asistent trenéra
Luboš Loučka, asistent trenéra
Daniel Zítka, trenér brankářů
Martin Ticháček, trenér brankářů
Christian Clarup, vedoucí fyzické přípravy
Tomáš Malý, kondiční trenér
Miroslav Baranek, vedoucí týmu
Ondřej Janda, videotechnik
Stephen Foyston, videotechnik    
Jan Čápek, fyzioterapeut
Jitka Kamarýtová, fyzioterapeutka
Adam Kuttenberg,  fyzioterapeut
Tomáš Havránek, masér
Kamil Maixner, masér
Tomáš Majer,  kustod
Miroslav Kaftan, kustod
Marian Jelínek, mentální trenér
Michal Tuček, lékař
Ladislav Šindelář, lékař
Milan Čermák, lékař
Petr Fojtík, lékař
Antonín Chochola, lékař     

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
13

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud