Jonáš Bartoš
22. června 2022 • 22:50

Krmenčík na cestě do exotiky. Jakarta potvrdila posilu, chtěl ho trenér

Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nové angažmá českého útočníka se rozkrylo. Michael Krmenčík (29) přestoupil do indonéského klubu Persija Jakarta. Český reprezentant kývnul na nabídku z Asie a už došlo i k oficiálnímu potvrzení transferu. „Jsme na cestě do Indonésie,“ potvrdil pro iSport.cz hráčův agent Daniel Smejkal. V klubu od léta působí také český obránce Ondřej Kúdela.



Deník Sport a server iSport.cz na konci minulého týdne informoval o tom, že Krmenčík jedná s Jakartou. Dohoda se velmi rychle proměnila v přestup a indonéský klub ve středu večer oficiálně oznámil novou posilu. „Poptávali útočníka, byli jsme ve správný moment na správném místě,“ přiblížil hráčův agent Daniel Smejkal, šéf agentury IFM-M. „Jednání byla velmi složitá, ale nakonec se s Bruggami povedlo dohodnout na přestupu.“

Jednání o Krmenčíkově transferu rychle zamířilo do finiše, brzy dojde k oficiálnímu podepsání kontraktu. Český útočník už je na cestě do Indonésie, kde kývl na exotické angažmá po neúspěšné sezoně ve Slavii. Do belgických Brugg, kde mu běžela ještě rok platná smlouva, se po hostování v pražském klubu vracet nechtěl, a tak spolu se svým agentem hledali nové působiště.

Zajímavá nabídka přišla velmi rychle od Jakarty, která v nedávných dnech dokončila příchod jiného českého reprezentanta Ondřeje Kúdely. K oběma transferům pomohl Feras Ali, Smejkalův partner na exotické destinace, který pomáhal i s transferem někdejšího stopera Slavie.

„Michael chtěl co nejdál od domova, líbila se mu exotika. První kontakt proběhl někdy před měsícem, v posledních dnech to nabralo rychlý spád. Sháněli stopera a útočníka, líbila se jim Michaelova typologie,“ přiblížil Smejkal.

Jakarta původně do svých řad lákala plzeňského střelce Jeana-Davida Beauguela, nakonec však sáhla po jiném forvardovi, který je též spojen s úspěchy v plzeňském dresu. Krmenčík zaujal německého kouče Thomase Dolla, jenž před Jakartou působil v Borussii Dortmund nebo v řeckém PAOKu, kde odehrál plzeňský odchovanec povedené hostování.

Pro Krmenčíka půjde o třetí zahraniční angažmá, poprvé si vyzkouší fotbal mimo Evropu. V belgických Bruggách, kde po přestupu z Plzně podepsal v lednu 2020 tříapůlletou smlouvu, se neprosadil podle svých představ. Poté působil v řeckém PAOKu, kde se mu na hostování dařilo mnohem lépe a mimo jiné zde rozhodl finále domácího poháru.

HLÁŠKY KOLA: Ofsajdový „blbec“ Krmelec, sudí na prd i slovo do vlastních řad
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
15

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud