24. června 2022 • 17:17

Vlkanova do USA? Mluvil s týmem, kde hrál Dočkal, Hradec šponuje cenu

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hradec Králové přitlačil, za kapitána chce velké peníze. Reprezentant Adam Vlkanova jedná se dvěma týmy z USA, s Chicagem a Philadelphií. Vedení „votroků“ nasadilo cenovku na milion eur, tedy 25 milionů korun.



V areálu hradecké Slavie byl tuze slyšet Miroslav Koubek. Na paškál si bral například mladého útočníka Davida Jurčenka, kterého zkoušel na straně středové formace: „Drž mi lajnu.“ Nebo dalšího zelenáče Filipa Firbachera: „Neseskakuj dolů, zůstaň nahoře.“ Hradec Králové se chystá na ligu, v níž v minulé sezoně šokoval šestým místem a průnikem do titulové skupiny. Už v sobotu čekají mužstvo první přípravné zápasy, turnaj v Benátkách nad Jizerou.

Jeden muž u toho však nebude. A chyběl i na páteční dopolední přípravě.

Přitom je rozhodně nejsledovanější osobou v klubu. Kapitán Adam Vlkanova nedávno poprvé reprezentoval a nyní řeší dvě záležitosti.

Zaprvé ho stále limituje zranění z konce sezony. „Popravdě pořád trošku cítím kotník, kvůli kterému jsem neodehrál několik zápasů na konci sezony, navíc v reprezentaci mě na to znova trochu trefili,“ vysvětluje.

Hlavním faktorem jsou však jeho jednání o odchodu. Je zřejmé, že v černobílém souboru, v němž kopal osm let, zůstat nechce. Opakovaně to řekl vedení klubu, v mediálních výstupech je rovněž konzistentní a přímý. Narozdíl od hřiště nekličkuje.

„Mám to prostě v hlavě nastavené tak, že chci z Hradce odejít a posunout se zase o kus dál. Za rok mi končí smlouva, klub by za mě teď aspoň něco dostal. Pokud to nedopadne, tak mi nic jiného nezbývá, než tu zůstat. Ale já pořád doufám, že něco vyjde,“ netají.

Baník - Hradec Králové: Vlkanova senzačně otevřel skóre, 0:1
Video se připravuje ...

V Česku je nyní na paškále Baník, ale situace se nemění. Hradec Králové by rád získal ze Slezska stopera Jakuba Pokorného. Vlkanova se však do Ostravy vůbec nehrne. Finančně by si sice polepšil, ale nešlo by o zásadní skok.

Proto nyní doufá v cizinu. Z USA se mu ozvalo Chicago, kde působil Luboš Kubík, stejně jako Vlkanova Hradečák. Druhou volbou by mohla být Philadelphie, s níž měl v pátek rozhovor. „Angličtinu zvládám. Rozumím všechno, horší je něco říct,“ popisuje.

Amerika ho však láká. Platově je velmi zajímavá, nakonec Bořek Dočkal bral ve Philapdelphii ročně 36 milionů korun. Tak vysoko se Vlkanova nedostane, jeho renomé je přece jenom nižší, přesto by vylétl nad podmínky, které by dostal ve Spartě či Slavii.

Potíží může být cena, Hradec ji šponuje až na milion eur. „Bohužel se řeší hodně věk. Přitom se pořád říká, že od 27 let jsou to nejlepší fotbalová léta. Částky se také celkově zvedly a jen tak někdo to zaplatit nemůže. Uvidíme, co přijde, já pořád věřím,“ říká kapitán.

Chicago Fire

Vítěz MLS 1998.
Z českých internacionálů zde působil Luboš Kubík (1998-2000). Ze známých hráčů v probíhající sezoně zde hraje švýcarský záložník Xherdan Shaqiri. Aktuálně poslední celek čtrnáctičlenné Východní konference MLS.

Philadelphia Union

Vítěz základní části MLS 2020. 
Z českých internacionálů zde působil Bořek Dočkal (2018). Hvězdou týmu je se sedmi góly nejlepší střelec v sezoně maďarský záložník Daniel Gazdag. Aktuálně třetí celek Východní konference MLS.

FC Hradec Králové Vše o klubu ZDE

Dloubák: Šádek si možná Plzeň nechá, jestli postoupí do LM. Bude zase útočit na titul?
Video se připravuje ...

Ligové grémium: Bláznivý kalendář, lex Šádek i změny u žlutých karet
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud